Steka makrill skinnsidan recept

Mors stekta makrill

Mors stekta makrill

Stek sedan på skinnsidan. Vill ni inte själva rensa makrillen, be då fiskaffären att göra det åt er. Får man tag på lite mindre makrillar, så stek dem hela
Mors stekta makrill

Mors stekta makrill

Stek sedan på skinnsidan. Vill ni inte själva rensa makrillen, be då fiskaffären att göra det åt er. Får man tag på lite mindre makrillar, så stek dem hela
Stekt makrill med dillsås

Stekt makrill med dillsås

Lyft upp makrillfileérna och håll dom varma, skölj ur stekpanna. Lägg i makrillen i såsen, koka upp. Bryn smöret i en stekpanna, när smöret har tystnat lägg i makrillen med skinn sidan nedåt stek i ca 2 minuter på skinnsidan och 1 minut på köttsidan. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 482 4 st makrillfiléer
Stekt makrill med äppelsallad

Stekt makrill med äppelsallad

Stek fisken i olja i het panna, skinnsidan först, salta och peppra. 500 g makrillfilé. 1. Koka potatisen i saltat vatten
Halstrad makrill med teriyakisås och stekt sallad

Halstrad makrill med teriyakisås och stekt sallad

Stek fisken i matolja på väldigt hög värme med skinnsidan först. Tillsätt lite salt och lägg upp på tallrik tillsammans med teriyakimakrill och limeklyftor samt toppa med rostade sesamfrön
Stekt makrill med dillsås

Stekt makrill med dillsås

Lyft upp makrillfileérna och håll dom varma, skölj ur stekpanna. Lägg i makrillen i såsen, koka upp och servera med potatissalladen samt rårörda lingon
Stekt makrill med dillsås

Stekt makrill med dillsås

Lyft upp makrillfileérna och håll dom varma, skölj ur stekpannan. Lägg i makrillen i såsen, koka upp och servera med potatissalladen samt rårörda lingon
Makrill i ugn

Makrill i ugn

Makrill måste vara pinfärsk och godast är de små fiskarna om man ska steka dem. Lägg filéerna med skinnsidan neråt på spenaten
Makrill i tomatsås med oliver och fetaost

Makrill i tomatsås med oliver och fetaost

Ghee, smör eller olja att steka i. Lägg fiskfiléerna med skinnsidan ned på en skärbräda och dela dem på mitten
Stekt torsk med ljummen primörsallad

Stekt torsk med ljummen primörsallad

Steka fisk. Rund fisk, t ex makrill. Lägg i fisken med skinnsidan nedåt och sänk temperaturen, stek ca 2 minuter, vänd sedan och stek andra sidan gyllene ca 2 minuter (använd gärna stektermometer)

Makrill med krämiga nässlor och rårörda tranbär

Lägg i makrillfiléerna med skinnsidan ner, salta och peppra. Stekt makrill med krämiga nässlor och rårörda tranbärI stället för spenat bjuder jag på krämiga nässlor (har du inte tillgång till nässlor så byt till babyspenat)
Strikt lchf – dag 6 – middag

Strikt lchf – dag 6 – middag

Fisken fisk stekas cirka två minuter på andra sidan. Det är intressant att prova den färska makrillen eftersom man är van vid rökt
Om det hade varit makrillsäsong

Om det hade varit makrillsäsong

Lägg filéerna med skinnsidan nedåt. Ofta glömmer jag att nämna makrill, när jag skriver om mina fiskfavoriter
Stekt makrill med dillsås

Stekt makrill med dillsås

Lyft upp makrillfileérna och håll dom varma, skölj ur stekpannan. Lägg i makrillen i såsen, koka upp och servera med potatissalladen samt rårörda lingon
Stekt Makrill med mandel och spenat

Stekt Makrill med mandel och spenat

makrillfilé à 400 gr kolla att den är msc märkt 200 gr spenat det finns bladspenat i kuber att köpa som är lätta att använda1/2 dl vispgrädde laktosfri och ekologisk1/2 liten gul lök i tärningar50 gr skalad grovt hackad mandelCitronsaftmuskotnötvetemjöl till paneringsalt svartpepparsmör och olja till stekningenDela de tinade filéerna på hälften och vänd dem i vetemjöl. Lägg upp spenaten på ett ungsfast fat arrangera fisken med skinnsidan uppåt ovanpå, avsluta med att strö över mandlaran som du brynt i stekpannan, kör in i ugnen på 160 grader i 5 minuter eller tills makrillen är genomstekt, servera med kokt potatis och veckans sallad. 1 pkt makrillfilé