Steka makrill tid recept

Makrill i tomatsås med oliver och fetaost

Makrill i tomatsås med oliver och fetaost

Ghee, smör eller olja att steka i. Förr i tiden när vi åt fisk så var det i stort sett lax vi åt. Makrill till exempel
Stekta makrillfiléer med rödbetssallad

Stekta makrillfiléer med rödbetssallad

Här kommer ett recept på en enkel måltid som är går snabbt att göra. Färska makrillfiléer bör du hitta i större mataffärer eller hos en fiskhandlare
Halstrad makrill med senapsdressing

Halstrad makrill med senapsdressing

Maken och jag har haft en besvärlig relation till färsk makrill, just på grund av just färskheten. För många, många år sen var vi på en kustrestaurang och åt just stekt makrill, inte färsk då
Makrill och apelsin

Makrill och apelsin

 Koka potatis och pressa den, eller gör potatismos om det finns tid. På vintern är grapefrukt och apelsin strålande tillbehör till stekt makrill
Makrillsås med dragon

Makrillsås med dragon

Strax dags för lunch, och ni kan tro att jag alltid är hungrig som en varg vid denna tiden. En busenkel makrillsås helt enkelt
Studentpasta

Studentpasta

Olja att steka i. Med krossade tomater, lök och timjan eller oregano så blir makrill i tomatsås en pastasås du alltid kan ha ingredienserna till hemma och som tar lika lång tid att laga som snabbmakaronerna, om du nu vill äta sådana
Spenatstuvning made over.

Spenatstuvning made over.

Passar finfin till stekt makrill som du ser på bilden. Ibland får vi för oss att vi ska göra gamla klassiker, som vi alltidtidigare har gjort på samma sätt, på ett nytt vis
Den farliga rå fisken!

Den farliga rå fisken!

Det är inte ovanligt att hitta larver i våra vanligaste fiskarter, som lax, sill, makrill eller torsk
Gammaldags Husmanskost

Gammaldags Husmanskost

Jag tycker den är bättre än både böckling och makrill. Koka under tiden moroten i stavar i saltat vatten
veckomatsedel #18.

veckomatsedel #18.

Varmrostad makrillssmörgås. Två saker ni önskade att jag skulle förbättra var att byta till ett tydligare typsnitt samt skriva ned fler recept till måltiderna
Vardagssilver

Vardagssilver

Och att steka den hel, med ryggbenet kvar, panerad i en blandning av ströbröd och grovt rågmjöl, som man gör med vanlig stor sill, är en alldeles förträfflig vardagsmiddag, tillsammans med finskuren gräddstuvad purjo

SPECERIET

Jag och Henrik valde Makrillen ovan. Tänk, på den tiden det begav sig så hade han sitt liv och värv här, Sven Vintappare