Maken och jag har haft en besvärlig relation till färsk makrill, just på grund av just färskheten. För många, många år sen var vi på en kustrestaurang och åt just stekt makrill, inte färsk då
Tid. Stekt makrill med krämiga nässlor och rårörda tranbärI stället för spenat bjuder jag på krämiga nässlor (har du inte tillgång till nässlor så byt till babyspenat)
Olja att steka i. Med krossade tomater, lök och timjan eller oregano så blir makrill i tomatsås en pastasås du alltid kan ha ingredienserna till hemma och som tar lika lång tid att laga som snabbmakaronerna, om du nu vill äta sådana
Passar finfin till stekt makrill som du ser på bilden. Ibland får vi för oss att vi ska göra gamla klassiker, som vi alltidtidigare har gjort på samma sätt, på ett nytt vis
Ibland brukar jag strimla fläsk, steka det riktigt hårt och ha det i såsen också men inte idag. Hustrun åt en fläsksida och jag tog makrill och det var väldigt gott
Varmrostad makrillssmörgås. Två saker ni önskade att jag skulle förbättra var att byta till ett tydligare typsnitt samt skriva ned fler recept till måltiderna
Och att steka den hel, med ryggbenet kvar, panerad i en blandning av ströbröd och grovt rågmjöl, som man gör med vanlig stor sill, är en alldeles förträfflig vardagsmiddag, tillsammans med finskuren gräddstuvad purjo