Steka makrill recept

Stekt makrill med stuvad spenat

Stekt makrill med stuvad spenat

Finns inte mycket annat som går upp mot nyfångad makrill, som bara får en lätt panering med ströbröd och salt och stekt i mycket smör, namnamnam
Stekt makrill i grädd och dillsås.

Stekt makrill i grädd och dillsås.

Rensa och filéa makrillen, putsa och dra av skinnet. Strö över den över makrillen. Denna rätten kan bara göras under juni-augusti, då makrillen är som godast
Inlagd stekt makrill

Inlagd stekt makrill

Detta är en rätt som min mamma Wera alltid gjorde när vi hade stekt makrill över. Och makrill är det gott om i havet utanför Göteborg
Stekt makrill med stuvad spenat

Stekt makrill med stuvad spenat

4 portioner400 g makrillfilé med skinnet kvar1 dl ströbrödSalt och pepparSmör till stekningCitronklyftor till serveringStuvad spenat. 1 msk smör1 msk vetemjöl1,5 dl mjölk1 dl grädde400 g färsk bladspenat1/2 gul lökSmörSalt och nymalen pepparLite riven muskotnötPanera makrillfiléerna i ströbröd blandat med salt och peppar. 400 g makrillfilé med skinnet kvar
Stekt färsk makrill med gräddstuvad bladspenat

Stekt färsk makrill med gräddstuvad bladspenat

Färsk makrill är ett måste när vi är på västkusten. Man kan ha olika tillbehör såsom citronsmör eller dillsås, våran absoluta favorit är gräddstuvad bladspenat, kokt potatis och en grönsallad, färska citronklyftor att pressa över makrillen är riktigt gott till
Stekt makrill i senapsgrädde

Stekt makrill i senapsgrädde

smör och rapsolja att steka i. Makrillfiléer i en god sås med grov senap och massor av dill är en god sommarrätt
Mors stekta makrill

Mors stekta makrill

Vill ni inte själva rensa makrillen, be då fiskaffären att göra det åt er. Får man tag på lite mindre makrillar, så stek dem hela
Stekt makrill i repris

Stekt makrill i repris

smör och rapsolja att steka i. Nu är det dags för garnmakrillen igen. smör och rapsolja att steka i. Nu är det dags för garnmakrillen igen
Stekt makrill med gräddsås

Stekt makrill med gräddsås

smör att steka i. Stek makrillen ett par minuter per sida i smör i het stekpanna. Häll såsen över makrillen
Stekt makrill med spenatsås

Stekt makrill med spenatsås

Torka av makrillfiléerna med hushållspapper. 4 st makrillfilé. Salta och peppra fisken lätt på den köttiga sidan
Stekt makrill med krondillsås

Stekt makrill med krondillsås

smör, att steka i. Vänd makrillfiléerna i vetemjöl och krydda med salt och peppar. 4 portionsfiléer av makrill. 4 portionsfiléer av makrill 1 dl vetemjöl smör, att steka i
INLAGD STEKT MAKRILL - GUDAGOTT!

INLAGD STEKT MAKRILL - GUDAGOTT!

Det dröjde sedan inte länge innan svärfar Sven-Ove styrde ut skutan, eller snipan till pricken för årets första makrillfiske
Stekt makrill med dillsås

Stekt makrill med dillsås

Igår var Jonny ute och fiskade och fick ett gäng med makrillar som vi såklart genast stekte upp. Receptet på dillsåsen och makrillen har jag bloggat om tidigare och finns här