Lägg på röktskinka och riven ost. 2 skiva skinka. Torka av kotletterna. Salta och peppra. Stek dem i en medelvarm panna med matfett, ca 3 minuter per sida
Jag tog också upp ett litet paket röktskinka från frysen, och i kylen hade jag brysselkål som behövde lite sällskap, liksom osten vi köpte under skördefesten ”Ölands-osten med smak av calvados” helt otroligt god, men nu börjar den gå på sista versen som påläggsost
En superkombo till röktskinka eller rökt sidfläsk. Skiva fläsk eller skinka. ca 300 g rökt sidfläsk eller röktskinka eller bacon. ca 300 g rökt sidfläsk eller röktskinka
Rör ner skinka, persilja och ost. Koka upp buljongen med lagerblad, lök och skinka. 100 g röktskinka, skuren i små tärningar. 50 g röktskinka eller bacon, tärnad. Potatispuré 800 g skalad potatis, gärna mandel potatis, King Edward eller Bellona 2 tsk salt 2 dl mjölk, varm 50 g smör 100 g röktskinka, skuren i små tärningar 1/2 dl hackad persilja 100 g riven Västerbottensost 1 tsk salt 1 krm vitpeppar Stuvad vitkål 3 dl hönsbuljong 1 lagerblad 1 liten gul lök, hackad 50 g röktskinka eller bacon, tärnad 500 g vitkål, skuren i 2 cm tjocka strimlor 1 dl grädde, valfri fetthalt 1 dl creme fraiche (kokbar) Lite maizenamjöl Salt Svartpeppar 600 g falukorv, skuren i skivor eller bitar på längden Smör
Klart att steka på till fin färg innan det är dags för ugnen. Välj någon typ av rökt "finskinka" som prosciuotto eller serrano och satsa på färsk basilika i stället för torkad
Smör att steka i. Skiva fläskfilén, hacka skinkan och purjolöken. Stek skinka och purjolök. Krydda med lite peppar (skinkan och sojan är ganska salta så man behöver inget mer salt)