Steka röd spätta recept

Stekt spätta med romsås

Stekt spätta med romsås

4 800 g spättafilé 900 g fast potatis 1/2 ask dill (à 20 g) 1/2 gurka 2 dl crème fraiche 75 g röd caviar salt och peppar 2 msk smör eller margarin Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Currypanerad spätta och mangosås

Currypanerad spätta och mangosås

Smör/olja att steka i. rödspätta. Låt den röda currypastan vila en kväll och plocka fram det gamla, hederliga gula currypulvret ur gömmorna
Pankopanerad spätta med brynt smöremulsion och fräsch gurksallad

Pankopanerad spätta med brynt smöremulsion och fräsch gurksallad

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Pankopanerad spätta 600 gram spättafilé 0 salt 1 dl vetemjöl 2 st ägg , uppvispade 2 dl pankoströbröd 0 smör , att steka i Brynt smöremulsion 100 gram smör 2 st äggula(or) 1 tsk dijonsenap 0 salt Gurksallad 1 st gurka 1 st röd lök , liten 0,5 dl vatten 1 msk ättiksprit , 12 % 1 msk honung 1 kruka(or) dill , hackad 0 salt 0 svartpeppar 0 citronskal Tillbehör 800 gram potatis(ar) Köp receptet Näringsvärde Kcal
Fiskfilé med röd paprikasås

Fiskfilé med röd paprikasås

Fisk som får steka i ugnen tillsammans med vin och olivolja. torsk eller spätta. torsk eller spätta. 2 röda paprikor. 2 röda paprikor
Het sås.

Het sås.

Då har vi något som vi absolut kan rekommendera er, en spicy sås som vi käkade till spätta, men som egentligen funkar bra till vilken fisk som helst, eller varför inte till kyckling
Torsk med risotto, sparris och rödbetschips

Torsk med risotto, sparris och rödbetschips

Det är lätt att översteka fisk. Häll matolja i en djup stekpanna och dra på full spätta. Till den här rätten gjorde jag en risotto, frasiga rödbetschips, grön sparris och citron

Stekt fisk med grönsaksragu

600 g vit fiskfilé, t ex hällefilé, miljömärkt torsk eller spätta. 1 röd paprika, tärnad. Fräs lök, vitlök, morot och paprika i olivoljan i ett par minuter

Laga din egen barnmat - undvik gifter i barnets mat!

* Därför ska du inte ge din bebis spenat, rödbetor el mangold. * Maten ska kokas, den får inte stekas (före 1 år)* Maten får inte innehålla salt (före 1 år). * Glöm inte att introducera glutenrika produkter såsom bröd och pasta samtidigt som amning (4-6 månader helst) för annars kan de bli glutenkänsliga. Laxrätt2 dl vatten100 gram laxLite röd paprika (se ovan)1 bit mango (blir sött och gott)1 dl gröna ärter1 tomat alternativt 1/2 dl grädde1 stänk curry (gul utan styrka)1 dl risoni 1 klick osaltat smör* Hacka grönsaker och mango i små bitar* Koka allt i vatten ca 8 min, tillsätt smör* Kör med stavmixerFiskpaté200 gram djupfryst vit fisk (filét, ej färsk för det är risk för ben)1 dl grädde eller mjölk1 ägglite vitpeppar1/2 dl hackad färsk dill 1 msk färskpressad citronStänk av muskot1 klick osaltat smör* Kör filéer av djupfryst fisk exempelvis sej, torsk eller spätta med ett ägg och någon dl grädde/mjölk

Röd- och gräslöksröra

1 liten röd lök. Hacka löken och gräslöken i små bitar. Blanda ihop med creme fraichen och majonäsen och tillsätt salt och peppar efter behag

Koka bebismaten vid sidan av er mat

Samma orsak till att du inte ska ge din bebis spenat, rödbetor el mangold. Fiskpaté - kör vit ett par filéer djupfryst fisk exempelvis sej, torsk eller spätta med ett ägg och någon dl grädde/mjölk

Blåkveite

blondera = "Steka lätt i lite fett så att råvaran mjuknar eller får aningen färg". Nu gjorde jag en sallad på avokado, äpple, gurka och röd lök