Indränkta i en marockansk olivolja och beströdd med krossad vitlök och torkad timjan. Stekte några kantareller till och serverade med röd vinbärsgelé och vitlöksbröd
Tänk på att inte steka dem för länge. Torkad dill. Hacka kantarellerna till mindre bitar, häll allt i en uppvärmd stekpanna, stek ett tag med lite salt och svartpeppar
Innan serveringen steks kantarellerna i smör och finstrimlad persilja tillsätts. Strö de smörstekta kantarellerna ovanpå och garnera med färsk timjan, flingsalt och några varv från svartpepparkvarnen
-) Jag gjorde min första höstgryta förra helgen, baserad på fläskkött och kantareller. Tillsätt sedan paprikan som du först delar i mindre bitar, förstekta kantareller och alla andra ingredienser
Rensa och skölj svampen, hacka den ev i mindre bitar, lägg i varm stekpanna och stek bort vätskan och stek sedan svampen i smör och tillsätt repad färsk timjan (torkad går också bra) och krydda med salt och peppar
Ibland hittar man kantareller – och ibland hittar man MYCKET kantareller. tomatsås (jag hade färdig pastasås på burk), 1-1,5 l kantareller som du steker först i het stekpanna så att vattnet går ur, sedan i smör, skivad röd lök, getost. 1 msk torkad oregano. 1-1,5 l kantareller som du steker först i het stekpanna så att vattnet går ur, sedan i smör, skivad röd lök, getost. 1 msk torkad oregano
Lägg i kantarellerna och låt dem steka på ett tag. Det går snabbt och är enkelt och har man kantareller i blir det som en symfoni från de norrländska skogarna