Den här såsen passar bra både till stekt fisk eller till en gratäng. Tomatgräddsås till Fiskfilé 2 Fjällöringar 8 Cocktailtomater 2 dl Grädde 1 msk hackad Dill 1 msk Chilisås 2 msk vitt Vin Havssalt och nymald Vitpeppar 2 msk Smör Filéa öringen när timbalerna står i ugnen
Tärnad öring och sparris, och citronsaft som droppas över när den är stekt. Folk säger ibland att jag gärna överdriver, men det är förtal och osanningar som är ute och går
Då vi nu talar om tid och temperaturer så är det på sin plats nämna att allt för många, allt för ofta kokar, steker, grillar, halstrar och bakar "ihjäl" fisken och resultatet blir en i och för sig smaklig upplevelse men fisken den har blivit överstekt och är bara en torr och intetsägande fiskbit utan den där saftiga konsistensen som åtminstone jag eftersträvar och kräver
Frustrerande men efter lite letande lyckas vi hitta ett lugnt ställe som serverade en jäkligt smarrig macka med rökt öring så det löste sig rätt bra ändå
Jag hällde av sås för att inte det stekta ytan skulle hamna under såsens vätande yta. Några rejäla makrillbitar samt en halvmeter havsöring var det i icke-täta plastpåsen som lämnade doftspår efter mig där jag gick gatan fram mot hemmets lugna vrå