Stek abborrfiléerna i smör i en stekpanna. Gör rent stekpannan om det behövs, tillsätt mer smör och stek baconet knaprigt, tillsätt kapris så att denna får fräsa med baconet en stund
Koka potatisen, häll av vattnet och krossa tillsammans med mjölken och smöret. Krydda fisken med salt och vitpeppar, stek någon minut på var sida i rikligt med smör
Låt en rejäl klick smör bli ljusbrunt på medelvärme. Bryn smöret till servering. Lägg upp filéerna och löken på tallrikar, häll generöst av det brynta smöret över, garnera med en dillvippa och servera med nykokt potatis
Ta ut plankorna och en placera en stekt abborrfilé på vardera planka, skeda över såsen. Häll av potatisen och mosa den med en potatisstöt tillsammans med smör, grädde, salt och peppar
Till såsen stektesabborrfile som jag dubbelpanerade, först i mjöl sedan i uppvispat ägg och sist i panko ( ett grovt ströbröd som finns i asiatiska butiker )
Stek abborren i smör i en stekpanna ca 3 min på varje sida. Stek svampen i smör i stekpannan 2-3 min. Bena ur småbenen som sitter i den tjockaste delen av abborrfilén
Abborrfileer i sig själv är ju inte precis studerande-mat om man inte (som jag, höhö) råkar ha aktivt fiskande morföräldrar som skänker mig en eller två abborrfileer lite nu och och då
Huvudrätten bestod av abborrfiléer som pepprades och stektes i rikligt med smör. Fredagkväll. Under veckan har jag fått väldigt mycket gjort och levererat, arbetsmässigt vilket påverkar hela orken