Det här är ju rent ut sagt snuskigt dekadent, en fem centimeter tjock skiva oxfilé toppad med gåslever, tillsammans med en mustig madeirasås serverad ovanpå en smörstekt krutong
När levern är genomstekt, för du över den till en mixer tillsammans med den vätska som återstår. Nu är levern på dessa ankor jag köpt inte ens i närheten av att se ut som den ank- eller för den den gåslever man stöter på i andra sammanhang, i andra typer av anrättningar
En kväll syndade jag och åt ett par tuggor av tärnad potatis stekt i ankfett. Jag tillhör dem som inte tycker att gåslever i olika former är en delikatess
Därefter var det dags för knaperstekt ankbröst med ragu på katrinplommon och confiterat lår serverat med rödkål, brysselkål, bakat äpple och stekt potatis
Lägg gåslevern ovanpå persikorna, ös såsen över och servera genast. 1 st gåslever , ca 800 g. Skölj och putsa med en vass kniv levern från alla fibrer och ådror
Igår kväll så stekte vi gås så doften spred sig i hela huset, vi är lite tidigt ute i år men det beror på att vi har en grupp som gärna tjuvstartar lite
Till denna sjukt goda macka körde jag ett lantbröd som jag stekte på i smör och lite vitpeppar och bredde sedan över en ordentlig klick underbar dijonsenap
Tyvärr bad jag om väl stekt kött, det skulle säkert ha varit godare lite röd. Har ätit gåslever flera gånger och hade föreställt mig att det skulle smaka ungefär lika
Istället för äkta gåslever och tryffel kan du använda en fin gåslever- eller ankpastej med tryffel. Vänd gåslevern hastigt i lite smör i en panna och lägg en skiva på varje tournedos