Sedan hettade vi upp en stekpanna och stekte musslorna ( högst en minut per sida). Om de har pilgrimsmusslor till förrätt när vi är ute på restaurang och äter så slutar det nästan alltid att vi väljer det
Redan fredag kväll. ) och i ärlighetens namn skulle jag kunna tänka mig att jobba tredagarsvecka jämt. I trettonhelgen åt vi pilgrimsmusslor till förrätt och det är ju sååå gott
Det blev en förrätt på pilgrimsmussla i olivolja med knaperstekt savoykål på toppen. Innan musslorna steks har jag strimlat och stekt savoykålen, också i smör
Pilgrimsmusslanstektes i både olja och smör. För en matbloggare är det jackpot - en pilgrimsmussla är ju så mycket finare om den serveras i sitt skal, än om den serveras på en vanlig tallrik
Jag serverade med en blomkålskräm smaksatt med lite fänkål och knaperstekt, tunt skivad blomkål. Det är inte mycket smak på pilgrimsmusslor (kammusslor), mjälla med en nästan lite söt smak men väldigt, väldigt goda