Jag har aldrig tidigare gjort rådjurssadel men de flesta recept var simpla och handlade om att salta och peppra köttet, steka det hastigt till en fin yta och sedan göra klart det i ugnen med en stektermometer
Tillsammans med gräddsås, klyftpotatis och stekt svamp blir det finmiddag med retrostuk. Men täcker man rådjurssadeln med bacon, så får man en saftig stek med en trevlig, lite rökt smak
En stekt gösfilé med kokt potatis kan för många anses vara en för enkel mat till nyår men får du tag i färsk gös och slänger ihop din egen Hollandaisesås så kommer du vara kung eller drottning för en kväll bland dina gäster
Rådjurssadeln putsade vi fin och stekte den som senast, dvs på en plåt på spisen. Resultatet ser ni ovan =)Såsen gjorde vi med finhackad schalottenlök och morötter, som stektes
-Rådjurssadel med potatisgratäng, brysselkål och blandad sallad-ChokladfondantVi stekte sidfläsket i fina kuber och sedan även pilgrimsmusslorna, inte i samma panna såklart
Litar du inte på din fingerkänsla när köttet är klart så använd en stektermometer. En rådjurssadel däremot kör jag gärna i ugnen direkt och låter filéerna ligga kvar (fast utskurna) på sadelbenet
Ca 1 kg rådjurssadel. Skölj snabbt av sadeln, torka den torr och putsa den. Blanda salt, peppar och de stötta kryddorna och gnid in köttet med blandningen
400–500 g utskuren rådjurssadel, putsad och delad i 4 bitar. 200 g färska kantareller, stekta, kalla. Tryck ett hål i varje köttbit eller skär upp köttet i kanten
stekt fasan eller rapphöns, unga vildsvin eller rådjurssadel. Folket runt Neusiedlersjön kokar karp och gädda på ungerskt vis med paprika eller tillreder karpen kokt och gäddan ugnsstekt