Servera ny stekt kött med färskostsmör, potatis, svamp & tomatsallad. Lägg i ugnsform med teflonfolie. 2 st Ryggbiff á 150 gram. In i ugn ca 25 min på 225 grader. 2 st Ryggbiff á
Ryggbiff med ädelostsås. Var så sugen på en rejäl biff och mustigt rödvin denna fredag, vilken tur att jag då kikade in på Coop Extra som hade en liten skylt med 199 kr varje fredag för ryggbiff och entrecote, närproducerat och allt. Köpte lite småpotatis som jag kokade i ca 10 min i salt vatten och sedan på med olivolja, någon liten vitlökskklyfta och flingsalt rostelirost i ugnen ca 15 min tills det fått en fin färg
Bären ställdes åt sidan medan köttet som hade fått sin kappa lätt skuren i remsor och gnidits med flingsalt och svartpeppar, nu tog över platsen i den varma ugnen
Stick in en ugnstermometer mitt i köttet, lägg över i en ugnsfast form och dra över lite mer örter. Senaste bit att bli tillagad i köket var den hela ryggbiffen, en oerhört mör och fin köttbit med god smak av vilt
Vi stekte också chilihalloumi till och serverade vattenmelon, spenat och små goda tomater. Till middag under helgen lagade jag till ryggbiff av kalv som jag serverade med en grönpepparsås och goda parmesanpotatisar som gratinerats i ugnen
Sätt ugnen på 200 grader (varmluft). Lägg upp på en plåt och sätt in i ugnen ca 40 minuter, eller tills de är genomstekta och fått en vacker färg. 4 ryggbiffar
Beroende på hur tjocka bitar du har så kan det vara en bra idé att låta de gå en stund i ugnen. Ryggbiff med fettkappan kvar i rejäla bitar ( en per person)
kvällens middag vart en perfekt stektryggbiff med bakad potatis, bea, sallad och fetaost. Ryggbiff. men först lite inspo nu när första advent närmar sig Ryggbiff
Blanda med vitlöksklyftor (med skal), olivolja, salt, timjan och peppar på en ugnsplåt. Ryggbiffarna. blanda ryggbiffarna med olivolja, salt och peppar