Stek den gyllenbrun och lägg den varm i lagen, varvad med den skivadelöken. Salta lätt på insidan av sillen, vänd sedan skinnsidan på silleni en blandning av lika delar vetemjöl och ströbröd
Varva den stektafisken, gärna varm med lökenochklipptpersilja/dill. Skala ochskivalöken. Jag köper gärna lite mer sill åt gången och passar på att lägga iniättika oxså
Stektsilliättika. ) Det är nämligen dags för årets sistasillinläggningoch det blir alltså klassikernlöksill, en gammal goding som viinte fått med i vårt sillskafferi förrän nu
Blanda samman vatten, ättikssprit, socker, kryddpepparkorn, salt ochlöki en gryta. Detta receptet har vifaktisktsuttitochhållit på sen jul då Ankis syrra Carina hade gjort denna sortens sill
Rôtis betyder stektaoch därför kommer receptet här nedan att handla om. Receptet här får därför bli "Stektvildsvinssadel", för på den tiden var vildsvinskött något av det allra finaste man kunde äta
Branteviksill, citronsill, stektsilliättikaochslutligen skånsk senapssill. Har ni börjat fundera på sillinläggningartill julbordet än, eller avstår ni kanske från dom helt och hållet
Det var lite enklare recept på sill, nåväl stekt kanske tar sintid, men gott är det. Vad äter nitillmidsommar, traditionsenlig mat med sill, nypotatis, gräddfilochgräslök
När all kålen stekts så häll på spad spad så kålen täcks. Sedan så kommer vi ha prinskorv, köttbullar, kokta ägg halvor, köpt silli burk, rödbetssallad, griljeradjulskinka, ostar, lite grönsaker, olika bröd, rökt korv, kokt potatisoch dessa här två sorters kål