Stekt sill i lök och ättika recept

Stekt sill i ättika

Stekt sill i ättika

Stek den gyllenbrun och lägg den varm i lagen, varvad med den skivadelöken. Salta lätt på insidan av sillen, vänd sedan skinnsidansilleni en blandning av lika delar vetemjöl och ströbröd
Stekt sill/strömming ..Ättiksströmming ...

Stekt sill/strömming ..Ättiksströmming ...

Varva den stektafisken, gärna varm med lökenochklipptpersilja/dill. Skala ochskivalöken. Jag köper gärna lite mer sill åt gången och passar på att lägga iniättika oxså
Stekt inlagd sill med pocherat ägg

Stekt inlagd sill med pocherat ägg

Kyl äggen i kallt vatten och servera dem genast med den stektasillen, currylökenoch rågbröd. Skala lökarna, dela och skär dem i tunna skivor
Löksill och hela vårt sillsortiment!

Löksill och hela vårt sillsortiment!

Stektsilliättika. ) Det är nämligen dags för årets sistasillinläggningoch det blir alltså klassikernlöksill, en gammal goding som viinte fått med i vårt sillskafferi förrän nu
Lägga in sill?

Lägga in sill?

Håkan tillhör gruppen av tjuvstartare, redan i förra veckan blev det inlagdstektsill som snabbt följdes av hans favoritinläggning
Rullesill eller inkokt sill

Rullesill eller inkokt sill

Blanda samman vatten, ättikssprit, socker, kryddpepparkorn, salt ochlöki en gryta. Detta receptet har vifaktisktsuttitoch hållit på sen jul då Ankis syrra Carina hade gjort denna sortens sill
Inlagd strömming a la Kryddburken

Inlagd strömming a la Kryddburken

Jag tänkte hålla migtill en svensk klassisk husmansvecka såhär i höstrusket och först ut ett vansinnigt gott recept på stekt, inlagdströmming
Kunde inte hålla mig längre!

Kunde inte hålla mig längre!

Jonas höll sigifrånsillen som vanligtochfickstekt kassler istället. Det blev Svensk färskpotatisochsilltill lunch i helgen

Matrelaterad historia - blandat

Rôtis betyder stektaoch därför kommer receptet här nedan att handla om. Receptet här får därför bli "Stektvildsvinssadel", för på den tiden var vildsvinskött något av det allra finaste man kunde äta
Äppelsill

Äppelsill

Branteviksill, citronsill, stektsilliättikaochslutligen skånsk senapssill. Har ni börjat fundera på sillinläggningartill julbordet än, eller avstår ni kanske från dom helt och hållet
Stekt sill i ättika

Stekt sill i ättika

Sen varvar du sillenochlökenoch häller över lagen. Och stek iriklikt med smör. Så himla gott att ha på mackan
Ooops höll på att glömma..lovade er lite julmatsrecept....

Ooops höll på att glömma..lovade er lite julmatsrecept....

När all kålen stekts så häll på spad spad så kålen täcks. Sedan så kommer vi ha prinskorv, köttbullar, kokta ägg halvor, köpt silli burk, rödbetssallad, griljeradjulskinka, ostar, lite grönsaker, olika bröd, rökt korv, kokt potatisoch dessa här två sorters kål