Rödlök, tunt skivad. Den trevlige kocken Petter Danielsson från Långbro värdshus, en av kockarna bakom dessa ljuvliga rätter, tipsade mig att köpa en fransyska och själv tillaga dessa rätter
Blev det inte något kött över den här gången, bara sås, då gör jag några färsbiffar som vi äter med såsen, stekta champinjoner och klyftpotatis à la Felix
Tärna köttet (jag använde fransyska) och stek så det får fin färg runtom. Om man tröttnat lite på tacos och pulled pork eller bara vill testa något nytt till fredagsmyset kan jag tipsa om denna Texas chili
3 morötter (skivade i 2 mm tunna mynt). 3 morötter (skivade i 2 mm tunna mynt). Den senaste tiden har jag börjat använda sous viden mer även till vardagsmaten
Servera med jasminris, basmatiris eller stekta nudlar. 300 g strimlad fransyska, lövbiff eller kyckling. 0,5 zuccini, delad på längden och skivad. 0,5 purjolök, delad, utsköljd och snett skivad. 2 morötter, skalad och snett skivad. 5 färska champinjoner, skivade. Relaterat 300 g strimlad fransyska, lövbiff eller kyckling. 0,5 zuccini, delad på längden och skivad. 0,5 purjolök, delad, utsköljd och snett skivad. 2 morötter, skalad och snett skivad. 5 färska champinjoner, skivade
Eller som ikväll när det inte blev något kött över den här gången, bara sås, då gör jag några färsbiffar som vi äter med såsen, stekta champinjoner och klyftpotatis à la Felix
I stekpannan som jag stekt köttet hällde jag ner kryddorna och fräste hastigt och hällde på vinet och fick så med ALLA smaker från stekpannan när jag hällde ner det i grytan