Stekt skivad ryggbiff recept

Stekt ryggbiff med baconlindad sparris

Stekt ryggbiff med baconlindad sparris

Vi stekteryggbiff (hög värme i smör, någon minut på varje sida. Till det serverade vi förvällt (lättkokt) färsk grön sparris som vi lindade in i bacon och stekte på hög värme tills baconet fått färg

Så steker du ryggbiff

Här hittar du helstekt rostbiff. Efter idag måste du lova mig en sak, sluta köpa färdigskivad, grå rostbiff
Stekt ryggbiff med chili och vitlöksstekt svamp samt rödvinssås

Stekt ryggbiff med chili och vitlöksstekt svamp samt rödvinssås

Chili och vitlöksstekt svamp525 g champinjon, färska och i skivor 2 msk olivolja 30 g smör 1 klyfta vitlök 2 röda chilifrukter, finhackade 1 kruka färsk persilja salt peppar. Stektryggbiff480 g ryggbiff [4 bitar à 120 g] salt peppar 3 msk olivolja 50 g smör 1 klyfta vitlök 1 kruka färsk timjan
Lågtempererad ryggbiff med pumpasallad och pumpacreme…

Lågtempererad ryggbiff med pumpasallad och pumpacreme…

Att tillreda en bit ryggbiff med sin fagra kappa på i 75 grader i ugnen till den har fått sin magnifika innertemperatur på 57 grader och sedan steka på en knaprig yta kan höra till något av det bästa som finns
Ryggbiff med grönpepparsås och parmesanpotatis

Ryggbiff med grönpepparsås och parmesanpotatis

Vi stekte också chilihalloumi till och serverade vattenmelon, spenat och små goda tomater. Till middag under helgen lagade jag till ryggbiff av kalv som jag serverade med en grönpepparsås och goda parmesanpotatisar som gratinerats i ugnen
Ryggbiff med rödvinssås

Ryggbiff med rödvinssås

Ett fint stekt nötkött, gärna ryggbiff eller entrecote med en rödvinssås till… Det är lyxmat tycker jag och inget vi äter så ofta men gott är det
Ryggbiff med gratinerat parmesanmos, tryffelbearnaise och citronfräst brysselkål

Ryggbiff med gratinerat parmesanmos, tryffelbearnaise och citronfräst brysselkål

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 4 skiva(or) ryggbiff , à 200 g 0 st salt 0 st smör , att steka i 0 st svartpeppar 0 st olivolja , att steka i Brysselkål 1 st vitlöksklyfta(or) 500 gram brysselkål 0 st olivolja , att steka i 1 st flingsalt 1 st citron(er) , skalet och en skvätt saft 0 st svartpeppar Parmesanmos 1,5 kg mjölig potatis 2 dl mjölk 0 salt 25 gram smör 3 st äggula(or) 100 gram parmesanost , riven, (ca 2 dl) 0 vitpeppar , malen Tryffelbearnaise 100 gram smör 1 st Schalottenlök(ar) 1 tsk torkad dragon 1,5 krm salt 2 msk vatten 2 msk vitvinsvinäger 2 st äggula(or) 1 tsk tryffelolja Köp receptet
Ryggbiff och potatismos med västerbottenost

Ryggbiff och potatismos med västerbottenost

Låt inte morot och sparris ligga i den varma kastrullen för länge utan servera genast Ryggbiff. Ta fram ryggbiffen ur kylen och låt stå rumstempererat i ca 1 timme. Lägg i biffarna och sänk sedan värmen till medium efter du stekt dem ca 1 min vardera sida. Stek ca 2-3 min till på vardera sida beroende på hur pass välstekt du vill att köttet ska vara. Lägg de stekta biffarna i folie och låt vila i 10 min innan servering. 1 kg skalad och grovt skivad mandelpotatis. 1 st skivad purjolök. Potatismos2 l vatten 0,5 msk salt 1 kg skalad och grovt skivad mandelpotatis 1 st skivad purjolök 2 dl grädde 25 g smör 1 dl hackad bladpersilja 50 g riven västerbottenost 2 tsk havssalt 2 krm nymalen svartpeppar. Ryggbiff4 st biffar á 200 g 2 krm salt 2 krm nymalen svartpeppar 2 msk färsk hackad timjan 1 msk olivolja
Ryggbiff med rostad vitlökssås på svampbädd

Ryggbiff med rostad vitlökssås på svampbädd

Smörstekta champinjoner. Fräs hackad gul lök och skivad vitlök i olivolja tills löken fått lite färg. Serverade häromdagen denna goda ugnsrostade vitlöksås till en fin bit ryggbiff
Ryggbiff med gratinerat parmesanmos, tryffelbearnaise och citronfräst brysselkål

Ryggbiff med gratinerat parmesanmos, tryffelbearnaise och citronfräst brysselkål

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 4 skiva(or) ryggbiff , à 200 g 0 st salt 0 st smör , att steka i 0 st svartpeppar 0 st olivolja , att steka i Brysselkål 1 st vitlöksklyfta(or) 500 gram brysselkål 0 st olivolja , att steka i 1 st flingsalt 1 st citron(er) , skalet och en skvätt saft 0 st svartpeppar Parmesanmos 1,5 kg mjölig potatis 2 dl mjölk 0 salt 25 gram smör 3 st äggula(or) 100 gram parmesanost , riven, (ca 2 dl) 0 vitpeppar , malen Tryffelbearnaise 100 gram smör 1 st Schalottenlök(ar) 1 tsk torkad dragon 1,5 krm salt 2 msk vatten 2 msk vitvinsvinäger 2 st äggula(or) 1 tsk tryffelolja Köp receptet
Stekt biff med bbq-kryddsmör och rostad potatis

Stekt biff med bbq-kryddsmör och rostad potatis

700 g ryggbiff i skivor smör och neutral olja, att steka i 150 g smör, rumstempererat 1 gul lök, finhackad (liten) 2 klyfta vitlök, finhackade 2 tsk chilipulver 1,5 tsk rökt paprikapulver 1 tsk malen spiskummin 1 tsk worcestersås 0,5 tsk salt svartpeppar, nymalen 900 g delikatesspotatis 2 msk olivolja 1 msk japansk soja 1 msk rörsocker 1 kvist rosmarin salt peppar