Servera den smörstekta svampen på en bit rostat/stekt bröd. Semsterlunket börjar infinna sig och vi njuter verkligen av solen och värmen som är på besök
Dagens lunch blev en smörgås med stekta grönsaker. Har tittat runt lite på matbloggarna och sett alla smörgåsar med kantareller vilket gjort mig sugen på svamp
På sommaren är det klart kantareller som gäller men eftersom jag inte sitter inne med någon sådan skatt i frysen blir det champinjoner under vinterhalvåret
I min familj har det inneburit stektakantareller med lök på ljust bröd. Riktigt gott, men förra året smakade jag första gången kantarellerpå mörkt bröd
Slängde ihop en kantarellsås eller stuvning vart det mer och hade påsmörgåsen. Första gången för mig så fick ta hjälp av svärmor på telefonen, hehe, men resultatet vart super bra
Till lunch igår slängde vi ihop lite gottis från höstskafferiet - egenodlad mandelpotatis från Övre Soppero i norr med en klick smör, nyplockade kantareller, trädgårdsodlade tomater med hemgjort ramslökssalt
champinjoner, kantareller eller vad man tycker bäst om. Jägarsmörgås, en mycket matig macka, är en typisk finländsk maträtt som återfinns på menyn på mången restaurang
Vi kom oss äntligen för att ta oss ut i svampskogen och en sak kan man vara säker på och det är att det måste vara gott om svamp i år för även vi har hittat både vanliga gula och trattkantareller