Stekta kantareller recept

Stekt fisk med senapsstuvad potatis och kantareller

Stekt fisk med senapsstuvad potatis och kantareller

Servera den nystekta fisken med svamp och stuvad potatis, hacka ev lite persilja över stuvningen. Tillsätt ytterligare 2 msk smör och stek vidare på högre värme tills kantarellerna börjar ”knäppa”. kantareller eller annan färsk svamp (ca 250 g)
Stekt abborre och röding med primörer, syltade kantareller och vitvinssåsPrecis vad man är sugen på en festlig försommarkväll! Med stor primörkänsla.

Stekt abborre och röding med primörer, syltade kantareller och vitvinssåsPrecis vad man är sugen på en festlig försommarkväll! Med stor primörkänsla.

Kantareller. Rensa och borsta kantarellerna, skölj vid behov. kantareller. Garnera tallriken med 4–5 syltade kantareller och servera. 10 pers Ingredienser Stekt aborre och röding 750 g aborrfilé 750 g rödingfilé med skinn (odlad) 1 kilo färskpotatis 500 g små gulbetor 500 g knippmorötter 500 g grön sparris 250 g vittoppiga rädisor 50 g + 50 g +50 g smör 1 tsk + 1 tsk salt 2 krm + 2 krm + 2 krm nymald svartpeppar 2 tsk flingsalt 1/2 dl grovhackad dill Syltade kantareller 1 liter kantareller 1 rödlök 1 dl ättiksprit (12 %) 2 dl strösocker 3 dl vatten 2 lagerblad Vitvinssås med gräslök 1 kilo fiskben från vit fisk 50 g rotselleri 1 morot 1/2 purjolök 2 liter vatten 1/2 kruka timjan 2 dl torrt vitt vin 3 dl vispgrädde 1 tsk salt 2 krm nymald vitpeppar 1/2 msk Maizena majsstärkelse 1 dl hackad gräslök
Stekt abborre och kräftpanna med kantareller

Stekt abborre och kräftpanna med kantareller

Så här gör du Ansa kantarellerna och skär de större svamparna i mindre bitar. 300 g kantareller. Så här gör du Ansa kantarellerna och skär de större svamparna i mindre bitar
Stekt gösrygg med kantareller

Stekt gösrygg med kantareller

2 majskolvar, okokta (små) 2 salladslökar krondill smör 400 g kantareller (väl rensade) 2 dl grädde salt vitpeppar, nymald 600 g gösfilé (ryggen) citron

Stekta kantareller på tunnbröd

Ikväll blev det i alla fall en macka med stektakantareller på tunnbröd, ljuvligt gott. Stektakantareller på tunnbröd 1 portion 50 g kantareller 1/2 dl hackad lök 2 msk persilja 1 bit tunnbröd smör salt peppar Hacka löken och dela på de stora kantarellerna. 50 g kantareller