Den är lite Ceasarsallad-inspirerad men med stekta kasslertärningar i istället för bacon. Brynte tärningarna en stund i stekpannan tills jag tyckte de såg lagom stekta ut
Värm oljan i en panna. Bryn kycklingklubborna runt om. Salta och peppra samt pressa vitlök över. Lägg kycklingklubborna med den vackra sidan upp i en trång, ugnssäker form
eller 1 kg kycklingdelar. 1 kyckling i bitar, ca 1 kg eller 1 kg kycklingdelar. CITRONKYCKLING I UGN. Kycklingen blir saftig och god när den steks i ugnen och smakar fint av citron, honung, vitlök och örtkryddor
Lägg i kycklingdelar och morötter och låt koka i ca 20 minuter. När man tänker på coq au vin blir det oftast en gryta med rött vin som påminner om boeuf bourguignon - en jättegod gryta, receptet finns här på bloggen
Ta upp och torka av kycklingdelarna och spara marinaden. "Cacciatore" som betyder jägarfruns gryta. Den kommer ursprungligen från mellersta Italien och naturligtvis finns det lika många variationerpå den som det finns jägarfruar