Stekpannan hade fått en bra temperatur och smöret hade återigen slutat fräsa då potatisskivorna lades i och fick bryna några minuter så att en lätt gyllenbrun färg antogs
Pensla olja på potatisskivorna och salta dom. Det har har varit världens hype om sötpotatis ett tag nu och jag själv älskar dom men har fastnat lite i pommes spåret och fick lov att utvidga mina vyer under veckan
Smöra en ugnsform och lägg ett lager potatisskivor i botten, fördela lite skivad lök över, pressa över en vitlöksklyfta, salta och peppra och lägg på ett nytt lager potatisskivor, fortsätt så tills allt är slut, avsluta med potatis
Färsbiffarna är stekta runt om till fin färg. Smörj en form och lägg i potatisskivorna. Potatisskivorna är lagda lite omlott i formen och kryddade med salt och svartpeppar
När oljan puttrar lägger man sedan ner antingen potatisskivor eller tunnbröd i små bitar. Blanda försiktigt runt lite så att kryddan ger färg åt hela riset och placera potatisskivorna/brödbitarna överst