Med dessa godingar passade jag även på att prova den nya sockret Stevia. Dessa Havrekyssar påminner mycket om Syltkakor fast med mera havresmak och krispighet
Bakar du enligt mitt recept får du vetemjölsfria och sockerfria kakor (sylten är sötad med steviolglykocider, google is your friend) men det går naturligtvis att byta ut ingredienserna till andra mjölsorter eller addera annan sötning än banan och stevia
Kör i mixer och pressa genom en nötmjölkspåse ( går bra med en bomullspåse man gör saft och sylt i). Hittade receptet på nätet någonstans - tack till dig som uppfann det
Blanda alla ingredienser utom (hallon+stevia) i en burk med lock ordentligt. Innan jag ger er detta fantastiska recept tänkte jag dela med mig av dagens HIIT pass
Tycker man att det blir för syrligt så kan man blanda i stevia (ingenting jag rekomenderar dock). I och med att jag är relativt antisocker så använder jag inte sylt längre
Denna frukostskål består av grekiska traditionell yoghurt, persika, banan, krikon, honung, mitt favorit-jordnötssmör från fitnessguru, och hemmagjord chiasylt med körsbär
Värm saften i en syltgryta på låg värme. Jag har fått flera förfrågningar om recept på vinbärsgelé. Om sylten/gelén kokar upp innan sockret helt är upplöst kan den kristallisera under lagringen
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Till dessa supersmarriga skapelser serverades det, ägg, lite mer fikon, chaithé, philadelphiaost, limevatten och “jordgubbsmarmelad” som egentligen bara är jordgubbar jag kokt ihop med lite stevia strö och förvarat i kylskåpet, är väl mer som sylt men vad gör det när den är nyttigare än köpmarmelad