Vi hade ett smaktest av Ekströms båda vaniljsåser och den med grädde fick alla rösterna här hemma men skillnaden i smak var, i ärlighetens namn, inte så stor
Tillslut föll valet på en portionspajformar i en fin grön nyans som passar bra till fruktpajer. För den som vill göra en enda stor paj istället tror jag ingredienserna i receptet nedan räcker till en form med ca 20 cm i omkrets
Skölj och dela nektarinerna/bananen i lagom stora bitar. Grädda fruktpajen mitt i ugnen i 225° i ca 20 minuter. Läs även andra bloggares åsikter om Paj , Dessert , Kaffebröd , Fruktpaj , Vaniljsås 3 nektariner
Skala och skiva äpplena i tunna skivor och lägg i en stor skål. Framförallt bär- och fruktpajer. 5-8 äpplen beroende på storlek (helst från det egna äppelträdet). 5-8 äpplen beroende på storlek (helst från det egna äppelträdet)
Pajdegen jag använde mig utav funkar till alla fruktpajer och kan göras med eller utan kokos. Rabarberpaj6-8 rabarber1 dl socker1 tsk potatismjölSkölj och dela rabarerna i 1-2 cm stora bitar
Redan som barn fantiserade jag om att få en egen stor familj en gång och det har jag nu. Innan hemresan blev det även besök hos min syster som bjöd på en supergod fruktpaj med vaniljsås
Är annars inte så förtjust i fruktpajer men den här är sååå smarrig. 4-8 portioner (ja det beror ju på hur stora bitar man tar. Alternativ pajdeg (glutenfri och lågkolhydrat) 4-8 portioner (ja det beror ju på hur stora bitar man tar
Tryck ut degen i en stor ugnsfast form som mäter ca 22x32 cm. Sätt ugnen på 175 grader. Kör smör eller margarin, socker, ägg och vetemjöl i en matberedare