Smörj formen vik strömmings/sillfileerna och lägg tätt i formen. Vispa ca 2 dl grädde blanda i ett knippe finhackad dill, finhackad lök av något slag är inte ett måste, kalles kaviar ca 1/3 tup, ett par dl chilisås, salt & peppar
Den här strömmingslådan kan serveras antingen varm som lunchrätt eller kall på ett smörgåsbord. Men om du vill ha litet mer sting i strömmingslådan ska du använda senap av fransk typ
Vet faktiskt inte varför för det är oftast enkelt att laga gott av fisk och lätt att variera. Strömmingslåda med dill och senap4 portioner600-750 g sillfiléer1/2-1 tsk saltca 1 dl grädde2 msk grovkornig senap1/2-1 pkt frusen dill2-3 msk sröbröd25 g smörSätt ugnen på 250 °
Kräftströmmingen, eller strömmingslåda med tomat som det egentligen är, är en riktig gammal svensk klassiker, som numera nästan fallit lite i glömska känns det som