Strömmingslåda enkel recept

Enkel Strömmingslåda a´la Blomberg

Smörj formen vik strömmings/sillfileerna och lägg tätt i formen. Vispa ca 2 dl grädde blanda i ett knippe finhackad dill, finhackad lök av något slag är inte ett måste, kalles kaviar ca 1/3 tup, ett par dl chilisås, salt & peppar
Dagens recept: Strömmingslåda med senapssmak

Dagens recept: Strömmingslåda med senapssmak

Den här strömmingslådan kan serveras antingen varm som lunchrätt eller kall på ett smörgåsbord. Men om du vill ha litet mer sting i strömmingslådan ska du använda senap av fransk typ

Sill eller Strömming

Vet faktiskt inte varför för det är oftast enkelt att laga gott av fisk och lätt att variera. Strömmingslåda med dill och senap4 portioner600-750 g sillfiléer1/2-1 tsk saltca 1 dl grädde2 msk grovkornig senap1/2-1 pkt frusen dill2-3 msk sröbröd25 g smörSätt ugnen på 250 °
Matsedel vecka 50

Matsedel vecka 50

Kräftströmmingen, eller strömmingslåda med tomat som det egentligen är, är en riktig gammal svensk klassiker, som numera nästan fallit lite i glömska känns det som
Piece of fish

Piece of fish

Men att jag inte kommit på att göra strömmingslåda tidigare är ju helt otroligt. kan göra nåt som är så enkelt så krångligt
Strömmingslåda med dillgrädde

Strömmingslåda med dillgrädde

Sätt ugnen på 225°. Smörj en ugnssäker form. Skölj strömmingen och klipp bort ryggfenan. Rulla strömmingsfiléerna med skinnsidan utåt

Strömmingslåda

1.  Skala potatisen och skär den i ganska tunna skivor. Koka dem i lättsaltat vatten ca 10 minuter. Häll bort vattnet och ånga av potatisen