Strömmingslåda med senap och dill recept

Strömmingslåda med färska örter och senapsgrädde

Strömmingslåda med färska örter och senapsgrädde

Vispa ihop senap, äggulor, vitlök, grädde, yoghurt och parmesan, och smaka av med salt och peppar. Fet fisk som strömming - liksom även lax och makrill -  innehåller massor med båda delarna, och äggula är fullt med soligt D-vitamin
Strömmingslåda med skånsk senap

Strömmingslåda med skånsk senap

Salta lätt på köttsidan av filéerna och strö på lite hackad dill. Rulla ihop filéerna med skinnsidan utåt och lägg dem tätt i formen
Strömmingslåda med skånsk senap

Strömmingslåda med skånsk senap

Salta lätt på köttsidan av filéerna och strö på lite hackad dill. Rulla ihop filéerna med skinnsidan utåt och lägg dem tätt i formen
Strömmingslåda med krossade tomater

Strömmingslåda med krossade tomater

Bred senap på filéerna, salta, peppra och strö över finskuren dill. Blanda gräddmjölken med de krossade tomaterna och överbliven dill, smaka av med salt och peppar

Sill eller Strömming

Nummer två smaksattes medsenap, dilloch grädde och det receptet hittade jag i Vår kokbok. Rör ut senapmed grädde och fördela över sillen
Gilla strömming!

Gilla strömming!

Strömmingslåda däremot kan värmas om det är nödvändigt. Vispa ihop grädde, senapoch äggulor lätt och krydda med rejält med svartpeppar och lagom med salt

Strömmingslåda med senap och örter

Blanda medsenapoch grädde. Salta filéerna på köttsidan och rulla dem med skinnsidan utåt. Lägg rullarna i formen och strö över resten av saltet

Strömmingslåda med senapssås

Lägg strömmingen med skinnsidan uppåt på en skärbräda, krydda med salt, peppar och lite dill. Rör i oljan, äggulan och sist det som är kvar av dillen

Strömmingslåda à la hemkunskapen

Lägg strömmingsfiléerna med skinnsidan ner på en skärbräda, blanda kaviar ochdilloch klicka ut en klick dill-kaviar på varje strömming

Strömmingslåda med äpple

Blanda grädde, äggula, senapoch peppar. Rensa och bena ur hel strömming. Strö över dillen. Lägg strömmingsfiléerna med köttsidan upp på en skärbräda

En överraskning

Rulla med köttsidan utåt och lägg dem tätt i en smord ugnssäker form. Lägg strömmingen med skinnsidan uppåt