Strömmingslådan recept

Läckra strömmingslådan

Läckra strömmingslådan

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1 kg strömmingsfiléer 1 odefinierad smör , till formen 2 dl vispgrädde 0,5 tsk salt 1 krm vitpeppar 1 msk dijonsenap 1 msk dill , finskuren Till servering 2 msk pepparrot , nyriven 1 msk dill 1 st citron(er) , rivet skal av 600 gram potatis(ar) , kokt och pressad Köp receptet
Kräftströmming från skärgården

Kräftströmming från skärgården

Rensa strömmingen, ta bort ryggbenet och klipp bort rygg och stjärtfenor. Lägg filéerna på en skärbräda med skinnsidan uppåt
Varm strömmingslåda med pepparrot

Varm strömmingslåda med pepparrot

Dekorera med dillen och servera strömmingslådan med kokt potatis. Lägg filéerna med köttsidan uppåt och strö på salt och dill
Dagens recept: Strömmingslåda med senapssmak

Dagens recept: Strömmingslåda med senapssmak

Den här strömmingslådan kan serveras antingen varm som lunchrätt eller kall på ett smörgåsbord. Men om du vill ha litet mer sting i strömmingslådan ska du använda senap av fransk typ
Strömmingslåda

Strömmingslåda

Skiva oliverna och strö över strömmingslådan. Klipp bort ryggfenorna på filéerna. Salta och peppra fisken

Varm strömmingslåda med pepparrot

Dekorera med dillen och servera strömmingslådan med kokt potatis. Sätt ugnen på 225º. Klipp bort ryggfenan på sillfiléerna och skölj dem noga

Strömmingslåda

Servera strömmingslådan kall eller varm med kokt potatis och knäckebröd. Klipp bort ryggfenan på strömmingen

Trolsk strömmingslåda

1.  Klipp av strömmingens huvud från ryggsidan, men inte helt av utan fortsätt klippa längs buken så att du klipper bort buken en smal strimma av buken bort mot stjä

Strömming med sting

1.  Skölj strömmingen, klipp av ryggfenen och lägg fisken på en skärbräda. Salta lätt på köttsidan. 2.  Ansa, skölj och strimla purjolöken fint

Kräftströmming I

1.  Klipp av strömmingens huvud från ryggsidan, men inte helt igenom utan fortsätt att klippa en smal strimma av buken mot stjärtfenan

Strömming med spännande smak

1.  Klipp bort ryggfenan. Skölj och torka strömmingsfiléerna. Lägg dem på en skärbräda med skinnsidan nedåt

Varm strömmingslåda med pepparrot

 Dekorera med dillen och servera strömmingslådan med kokt potatis. 1.  Lägg filéerna med köttsidan uppåt och strö på salt och dill