Strömmingslåda är en fantastiskt maträtt som man gärna äter om och om igen. Men, somsagt, vi börjar med en klassiker i extended version med ton av kaviar, gräslök och Västerbottenost, Smaklig spis
Låt strömmingslådan gärna stå en stund och svalna av innan servering. Lägg ut strömmingsfiléerna på en skärbräda med skinnsidan ner, bred ut en liten klick kaviar på varje filé, rulla sedan ihop varje filé och lägg den överst i formen
Bred på kaviar och rulla ihop. 2 msk orökt kaviar. 2 msk orökt kaviar. Allt i samma form. Klassisk och praktisk husmanskost, gott till lunch eller på smörgåsbordet
Vispa ca 2 dl grädde blanda i ett knippe finhackad dill, finhackad lök av något slag är inte ett måste, kalles kaviar ca 1/3 tup, ett par dl chilisås, salt & peppar
Förra veckan gick det dock åter uppåt, värken avklingade, orken infann sig igen och med den matlagningslusten och det stod en sillalåda (strömmingslåda) och väntade på herr Mårtensson när han äntrade köket på kvällen
Blanda moset med kaviar och dill. 100 gram kaviar. Tillagning. 1. Sätt ugnen på 250 grader. Lägg strömmingsfiléerna med köttsidan uppåt på ett smörgåspapper eller en skärbräda