* Ett väldigt bra substitutför ägg när man vill göra veganska efterrätter är bönspad. Jag vet förvisso inte om det är rätt att kalla den kaka, för det är en kombination av en "poke cake" (det vill säga en kaka med "hål i") och en brownie, som därefter har en chokladglasyr samt chokladvispgrädde som får den att likna
Det ena ämnet värre än det andra, dom äkta produkterna har bytts ut med substitut eller vad sägs om. skummjölkpulver, sockersubstitut, stabiliseringsmedel, palmolja, vassle från kalv, gelatin från gris, rött färgämne från lusen, mono och di-glycerider från fettsyra
Helt klart inte kladdkaka original, men ett bra substitut. Och till min förvåning det blev faktiskt helt okej, lite annorlunda konsistens som jag förmodar beror på kesellan men ändå gott
Och det var extra härligt att se barnen pigga och glada efter magsjuka och pågående förkylningar. Blanda samman mandelmjöl, florsocker, bakprotein, xanthan gum, salt, bikarbonat och bakpulver i en skål
De här cupcakesen visade sig dock vara ett riktigt bra substitut. Jo, jag vet att man kan köpa dem fortfarande och jag brukar fortfarande få en burk då och då men de är ändå djupt förknippade med just färjeresor och golfrundor för mig