Sukiyaki recept

Sukiyaki

Sukiyaki

Plocka munsbitar av sukiyakin ur den varma grytan 500 g entrecôte. Skär det halvfrysta köttet i så tunna skivor som möjligt med en skärmaskin
Sukiyaki

Sukiyaki

Hej vänner. Har helgen varit bra. Vi har haft några mysiga dagar på landet i Bergslagen så därför har det varit lite tyst här inne
Sukiyaki

Sukiyaki

Koka ihop vatten, buljong och sukiyakisås i fonduegrytan. 150 ml sukiyakisås. Skär köttet med en vass kniv i lövtunna skivor
Marinerad tofu

Marinerad tofu

ex i misosoppa och i sukiyaki buljong. Det här är en vegan Tofurätt som är god när den är marinerad och lättstekt tycker jag, annars smakar den ingenting och har svårt att ta upp smakerna från grytor mm
Japansk afton i Sjöstaden.

Japansk afton i Sjöstaden.

Marinad till sukiyaki. Jag är inget fan av sushi, det kan jag villigt erkänna. Jag gillar inte rå fisk helt enkelt
Som avslutning på semesterveckan (bilder)

Som avslutning på semesterveckan (bilder)

Blev sukiyaki till middag, har ätit ris 1 gång bara på Mallorca så blev en maträtt med ris. På kvällen blev det chips, dip och popcorn framför TVn
London: japanskt på Shackfuyu

London: japanskt på Shackfuyu

Men jag älskade ändå wagyubiffen med enokisvamp i en tjock umiamistinn buljong, som tillagades på bordet (på menyn heter den sukiyaki style wagyu picanha), trots att den var otroligt mäktig
Sukiyaki (nötkött gryta)

Sukiyaki (nötkött gryta)

Kanske “Sukiyaki” är känd vid namn, som också är en titel av en berömd sång. “Sukiyaki” är en slags gryta med nötkött och grönsaker som kokas med soja, mirin, socker och sake
Sukiyaki – japansk fondue till middag ikväll

Sukiyaki – japansk fondue till middag ikväll

Till middag ikväll så blir det Sukiyaki – japansk fondue. Sukiyaki – japansk fondue. Sukiyaki är en japansk rätt där med kött, tofu, nudlar och grönsaker

Sukiyaki - japansk fondue

Plocka munsbitar av sukiyakin ur den varma stekpannan, doppa i ägget och ät. En traditionsenlig sukiyaki serveras inte med ris, även om en del föredrar den så

Sukiyaki på lövbiff

Mölstads vintips till Sukiyaki. 1. Koka riset enligt beskrivningen på paketet. Blanda soja, vatten, vitt vin och farinsocker till såsen och låt stå medan du förbereder resten

Sukiyaki

Plocka munsbitar av sukiyakin ur den varma stekpannan, doppa i ägget och ät. Ingredienser 4 portioner. 500 g tunt finskivad nötkött

Shabu Shabu

Ta fram de inköpta såserna (Teriyaki och Sukiyaki).  Frys in köttet i förväg. Låt det ligga framme någon timme eftersom det är lättare att skära tunna skivor om köttbiten är något tinad

Vegetarisk sushi

Sukiyaki på lövbiff. 1. Skölj riset i kallt vatten tills sköljvattnet är klart. Låt riset rinna av. Lägg det i en kastrull med varmt vatten och koka upp

Wokad bogfläsk

Häll slutligen på sukiyakisåsen, rör om och låt fräsa någon minut. 1 dl sukiyaki sauce. Skär bort fettkanterna från bogfläskskivorna och skär dem i tunna strimlor

Sukiyaki

 Koka ihop vatten, buljong och sukiyakisås i fonduegrytan. 1 flaska sukiyakisås, 150 ml. 1.  Skär köttet med en vass kniv i lövtunna skivor