Suovas stek recept

Suovas på Åland

Smält rikligt med smör i en stekpanna. Börja med att fräsa löken och svampen till löken mjuknat lite, tillsätt potatisen, krydda med salt, peppar och stek tills det fått fin färg

Gräddig suovaspanna

Stek löken och svampen och lägg tillbaka köttet igen. Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix 300 gram suovas. 1 smör , till stekning

Gräddig suovaspanna

Stek löken och svampen och lägg tillbaka köttet igen. Smör till stekning. 300 g suovas. Skär köttet i tunna strimlor

Suovasklämma

Putsa suovasen och skär i mycket tunna skivor. Fördela suovasfräset och hjortronröran ovanpå. Fräs kantarellerna i en stekpanna tills all vätska kokat bort, tillsätt smör och suovas och stek ca 5 minuter. 300 g suovas eller renskav

Malins crêpes med suovasfyllning

Steksuovasen och låt kallna. Vänd pannkakan när smeten stelnat på ovansidan och fått färg under stek i några minuter