Suovasgryta. Mamma köpte några kilo riktigt fin suovas, lättrökt renkött. 400 g suovas (Får man inte tag i riktig souvas kan man ta vanligt renkött, samt rökt sidfläsk för att få lite röksmak). 400 g suovas (Får man inte tag i riktig souvas kan man ta vanligt renkött, samt rökt sidfläsk för att få lite röksmak)
Suovas och Västerbottensost kan även skivas hemma. Skiva suovas i 1½-2 mm tunna skivor och bryn dem lätt i smör. 100 g suovas (saltat rökt ren- eller älgkött)
Jag köpte med mig suovas (torkat rökt renkött)av samer i fina samedräkter, en stor burk havtornsmarmelad,rökt regnbåge,lammisterband,Ockra och 6 tidningar av Gourmet
Börja med Suovasen redan 2 dagar innan servering. 200 g Suovas. Skär bort alla senor och hinnor från utsidan av köttet, gnugga in det med en blandning av socker,salt,svartpeppar och hackad rosmarin