Surdegsgrund honung recept

Surdegsgrund på vete

Surdegsgrund på vete

Om den inte har börjat bubbla ännu så kan du lägga till lite honung, naturell yoghurt eller äppeljuice och låta den stå kvar i rumstemperatur till nästa morgon
Glutenfri surdegsgrund

Glutenfri surdegsgrund

Bara att göra om och den här gången försökte jag tänka till lite själv och detta blev resultatet på en surdegsgrund som har fungerat för mig
Johannes rågsurdegsbröd

Johannes rågsurdegsbröd

För att surdegsgrunden ska vara så potent som möjligt kan man peppa den genom att mata den en till två dagar innan man ska baka
Rågsurdegsbröd med tranbär

Rågsurdegsbröd med tranbär

För att surdegsgrunden ska vara så potent som möjligt kan man peppa den genom att mata den en till två dagar innan man ska baka
Ljusa dinkelbröd

Ljusa dinkelbröd

Blanda surdegsgrund, vatten och mjöl i en rymlig bunke. Blanda surdegsgrund, vatten och mjöl i en rymlig bunke
Glutenfritt surdegsbröd med pumpafrön och solrosfrön

Glutenfritt surdegsbröd med pumpafrön och solrosfrön

Du kan själv göra din surdegsgrund från scratch. Ljumma vattnet tillsammans med honung och olja. Skulle du tycka det är jobbigt att göra egen glutenfri surdeg erbjuder faktiskt Isabel en surdegsgrund per kund om man beställer av hennes mjölmix

Surdegsguiden

Surdegsgrund. Man kan tillsätta honung, yoghurt, rivet äpple eller socker. Nu är din surdegsgrund färdig
Surdegar

Surdegar

Mixa 2 dl vatten, 1 msk honung och 2,5 dl vetemjöl så att degen blir slät. Mixa 2 dl vatten, 1 msk honung och 2,5 dl rågmjöl så att degen blir slät. När du använt surdegsgrunden till att göra din surdeg, kom ihåg att ta undan 1 dl av surdegen som du sparar och använder till nästa bak. När du använt surdegsgrunden till att göra din surdeg, kom ihåg att ta undan 1 dl av surdegen som du sparar och använder till nästa bak
Frö och fruktbröd av surdeg

Frö och fruktbröd av surdeg

Har du ingen surdegsgrund, så tycker jag du ska starta en på direkten. Häll surdeg vatten och honung i assistenten och blanda

Grötbröd

Honung eller Sirap. Värm ett par dl mjölk (mängden beror på hur mycket gröt det var från början) och smaksätt med sirap/honung och kanel
Dinkelsurdegsbröd

Dinkelsurdegsbröd

Surdegsgrund¾ dl siktat dinkelmjöl¾ dl fullkornsdinkelmjöl2 dl ljummet vatten1 tsk honung. 1 tsk honung
Fisksoppa och surdegsbröd

Fisksoppa och surdegsbröd

Surdegsgrund råg som du gör i förväg (det du gör på morgonen alltså). 1 msk honung. - Blanda 2 msk surdegsgrund med 1 dl vatten och 1 dl rågmjöl. 1 msk honung. 2 msk surdegsgrund
Glutenfritt surdegsbröd 1.0

Glutenfritt surdegsbröd 1.0

För första gången i mitt liv har jag bakat glutenfritt surdegsbröd på egengjord surdegsgrund. blanda 2-2½ dl surdegsvätska* med 1 msk honung och ca 4,5-5 dl vatten med lika delar rismjöl och bovetemjöl (drygt ½ paket av risentas mjöler vardera) tills du får något som är en mycket fast smet eller väldigt lös deg. 1 msk honung