Surdegsbröd med äpple och solroskärnor Häll ut degen på mjölat bakbord och dela den i två delar utan att knåda. Tippa ut degen på mjölat bakbord Farmors mat
SurdegsguidenSurdegsgrund. Rör ihop mjöl och vatten i en burk, lägg på ett lock löst, utan att skruva åt, eller dra en plastfilm över burken Dietistannica.com
Recycling och ett Dinkelbröd med rågSurdegsgrunden är klar och hälls över till en. Sedan dess har korgen flyttats runt här hemma och dessutom varit på väg in i värmepannan Bagarbertans baksida
Rågsurdegsbröd med äpple och morot Som jag berättade häromdagen har jag startat en surdeg påråg. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lite lätt Sandras matkrypin
Skörd + bröd = Skörd(e)bröd Sätta den skållade fördegen på morgonen,instruera grönsaksodlaren om att surdegsgrunden ska i när skållningen svalnat, åka till jobbet, komma hem Bagarbertans baksida
Vila med brödbak Låt svalna på galler och helst vila till nästa dag. Häromdagen var en kasse full med Astrakan gyllenkrok, placerad på trappen när jag kom hem Bagarbertans baksida
Råger More surdegsbröd Ställ burken på en varm plats och vila i tre dagar. Önskas kraftigare skorpa, ställ in en ugnfast form med vatten i botten på ugnen eller spraya brödet med vatten i början av gräddningen Matklubben.nu