Surdegsgrund på råg och äpple recept

Surdegsguiden

Surdegsgrund. Rör ihop mjöl och vatten i en burk, lägg ett lock löst, utan att skruva åt, eller dra en plastfilm över burken

Recycling och ett Dinkelbröd med råg

Surdegsgrunden är klar och hälls över till en. Sedan dess har korgen flyttats runt här hemma och dessutom varit väg in i värmepannan
Skörd + bröd = Skörd(e)bröd

Skörd + bröd = Skörd(e)bröd

Sätta den skållade fördegen morgonen,instruera grönsaksodlaren om att surdegsgrunden ska i när skållningen svalnat, åka till jobbet, komma hem
Vila med brödbak

Vila med brödbak

Låt svalna galler och helst vila till nästa dag. Häromdagen var en kasse full med Astrakan gyllenkrok, placerad trappen när jag kom hem

Råger More surdegsbröd

Ställ burken en varm plats och vila i tre dagar. Önskas kraftigare skorpa, ställ in en ugnfast form med vatten i botten ugnen eller spraya brödet med vatten i början av gräddningen