Surdegsgrund råg recept

Surdegsfrallor med råg

Surdegsfrallor med råg

Surdegsgrund. 300g rågsurdeg - grundrecept finns längre ner750g rågmjöl, gärna ekologiskt250g vetemjöl6. Dag 11 dl fint rågmjöl, gärna ekologiskt1 dl vatten 40graderBlanda väl i en vid bunke och täck över med en handduk. Dag 4Tillsätt 1 kg fint rågmjöl och 1 L vatten, 40grader. Om du bakar ofta kan du förvara surdegen i kylen och mata med 1 dl rågmjöl och 1 dl vatten efter varje gång du använt den. se 300g rågsurdeg. 750g rågmjöl. 1 kg fint rågmjöl. 1 dl rågmjöl
Skållat kaffebröd med råg

Skållat kaffebröd med råg

Surdegsgrunden - blanda grunden och ställ övertäckt på varm plats över natten. Temat med kaffe fortsätter med ännu ett mustigt rågbröd
Levain vetesurdegsbröd "Knådfritt"

Levain vetesurdegsbröd "Knådfritt"

Både rågsurdegsgrunden och vetesuregsgrunden matar jag med mjöl och vatten ungefär varannan vecka, rågen med rågmjöl och veten med vetemjöl
Segt, håligt och väldigt gott

Segt, håligt och väldigt gott

Blanda surdegsgrund, vatten och mjöl i en rymlig bunke, täck med plast och ställ lite lagom varmt under natten
Johannes rågsurdegsbröd

Johannes rågsurdegsbröd

För att surdegsgrunden ska vara så potent som möjligt kan man peppa den genom att mata den en till två dagar innan man ska baka

Surdegsguiden

Surdegsgrund. Mata sedan degen med lika delar vatten och rågmjöl (mätt i volym). Nu är din surdegsgrund färdig
Surdegar

Surdegar

Surdeg av råg. Förvara och mata din surdeg (råg). Mixa 2 dl vatten, 1 msk honung och 2,5 dl rågmjöl så att degen blir slät. Tillsätt 1 dl vatten och 1 dl rågmjöl. Tillsätt ytterligare 1 dl vatten och 1 dl rågmjöl. När du använt surdegsgrunden till att göra din surdeg, kom ihåg att ta undan 1 dl av surdegen som du sparar och använder till nästa bak. Mata den en gång i veckan med 0,5 dl vatten (45 grader) och 1 msk rågmjöl. När du använt surdegsgrunden till att göra din surdeg, kom ihåg att ta undan 1 dl av surdegen som du sparar och använder till nästa bak. 1 dl rågmjöl. 1 msk rågmjöl

Grötbröd

Grötrester i en bunke, rågsur bubblar igång i en annan bunke, skållning sväller i en tredje. Surdeg (råg)
Ett gott rågbröd med hela korn

Ett gott rågbröd med hela korn

Rör ihop surdegsgrund, mjöl och vatten i en rymlig bunke. Jag sneglade på Gateaus danska rågbröd när jag bakade mitt bröd, bland annat följde jag deras exempel att bara låta degen jäsa en gång, direkt i formarna
Fisksoppa och surdegsbröd

Fisksoppa och surdegsbröd

Surdegsgrundråg som du gör i förväg (det du gör på morgonen alltså). - Blanda 2 msk surdegsgrund med 1 dl vatten och 1 dl rågmjöl. 2 msk surdegsgrund. 1 dl rågmjöl
Jag gör en till

Jag gör en till

Blanda ihop surdegsgrunden med mjöl och vatten i en rymlig bunke. Här är ett rågsurdegsbröd med rågsikt som jag bakar utan maskin och som jag tycker mycket om
Rågsurdegsbröd med pumpakärnor

Rågsurdegsbröd med pumpakärnor

Surdegsgrund. råg,. rågbröd,. 650g grovt rågmjöl, ekologiskt. 350g vetemjöl, ekologiskt6,5 dl vatten, rumstempat30g havssalt250g aktiv surdeg (recept på surdegsgrund längre ner). Dag 1½ dl rågmjöl½ dl vatten 40graderBlanda väl i en vid bunke och täck över med en handduk. Dag 4Tillsätt 500g grovt rågmjöl och 5 dl vatten, 40grader. surdegsbröd 650g grovt rågmjöl, ekologiskt. 250g aktiv surdeg (recept på surdegsgrund längre ner)
Danskt rågbröd med surdeg

Danskt rågbröd med surdeg

540g grovt rågmjöl. 230g surdegsgrund av vete (eller råg). 15g flingsaltHa ner rågmjöl, vetemjöl, surdegsgrund och vatten i bunken till en hushållsassistent
Surdegsbröd med kornmjöl

Surdegsbröd med kornmjöl

Min surdegsgrund har haft semester några veckor och innan den går att använda måste den matats upp igen
Surdegarnas fortsatta öde

Surdegarnas fortsatta öde

Recepten på surdegsgrunder kommer från Leilas bok One more slice. Fredriksson var en rågsurdeg och Stefan var på vete
Surdegsbröd med vetekross

Surdegsbröd med vetekross

Tips om hur du sätter din surdegsgrund hittar du på Bagarbertans blogg (). Brödet är bakat på rågsur. Rågsur med vetekross
Surdegsbröd i Crock Pot

Surdegsbröd i Crock Pot

1100g surdegsgrund av vete eller råg (se ovan). 100g rågmjöl. 1400g rågsurdegsgrund (blandningen från morgonen, ovan). 400g rågsikt. 1Blanda rågsurdegsgrunden med vatten, vetemjöl, rågsikt och salt