Surdegsgrund. 300g rågsurdeg - grundrecept finns längre ner750g rågmjöl, gärna ekologiskt250g vetemjöl6. Dag 11 dl fint rågmjöl, gärna ekologiskt1 dl vatten 40graderBlanda väl i en vid bunke och täck över med en handduk. Dag 4Tillsätt 1 kg fint rågmjöl och 1 L vatten, 40grader. Om du bakar ofta kan du förvara surdegen i kylen och mata med 1 dl rågmjöl och 1 dl vatten efter varje gång du använt den. se 300g rågsurdeg. 750g rågmjöl. 1 kg fint rågmjöl. 1 dl rågmjöl
Surdeg av råg. Förvara och mata din surdeg (råg). Mixa 2 dl vatten, 1 msk honung och 2,5 dl rågmjöl så att degen blir slät. Tillsätt 1 dl vatten och 1 dl rågmjöl. Tillsätt ytterligare 1 dl vatten och 1 dl rågmjöl. När du använt surdegsgrunden till att göra din surdeg, kom ihåg att ta undan 1 dl av surdegen som du sparar och använder till nästa bak. Mata den en gång i veckan med 0,5 dl vatten (45 grader) och 1 msk rågmjöl. När du använt surdegsgrunden till att göra din surdeg, kom ihåg att ta undan 1 dl av surdegen som du sparar och använder till nästa bak. 1 dl rågmjöl. 1 msk rågmjöl
Rör ihop surdegsgrund, mjöl och vatten i en rymlig bunke. Jag sneglade på Gateaus danska rågbröd när jag bakade mitt bröd, bland annat följde jag deras exempel att bara låta degen jäsa en gång, direkt i formarna
Surdegsgrundråg som du gör i förväg (det du gör på morgonen alltså). - Blanda 2 msk surdegsgrund med 1 dl vatten och 1 dl rågmjöl. 2 msk surdegsgrund. 1 dl rågmjöl
Blanda ihop surdegsgrunden med mjöl och vatten i en rymlig bunke. Här är ett rågsurdegsbröd med rågsikt som jag bakar utan maskin och som jag tycker mycket om
Surdegsgrund. råg,. rågbröd,. 650g grovt rågmjöl, ekologiskt. 350g vetemjöl, ekologiskt6,5 dl vatten, rumstempat30g havssalt250g aktiv surdeg (recept på surdegsgrund längre ner). Dag 1½ dl rågmjöl½ dl vatten 40graderBlanda väl i en vid bunke och täck över med en handduk. Dag 4Tillsätt 500g grovt rågmjöl och 5 dl vatten, 40grader. surdegsbröd 650g grovt rågmjöl, ekologiskt. 250g aktiv surdeg (recept på surdegsgrund längre ner)
540g grovt rågmjöl. 230g surdegsgrund av vete (eller råg). 15g flingsaltHa ner rågmjöl, vetemjöl, surdegsgrund och vatten i bunken till en hushållsassistent
1100g surdegsgrund av vete eller råg (se ovan). 100g rågmjöl. 1400g rågsurdegsgrund (blandningen från morgonen, ovan). 400g rågsikt. 1Blanda rågsurdegsgrunden med vatten, vetemjöl, rågsikt och salt