Surdegsgrund rågmjöl recept

Surdegsgrund samt baka med surdeg.

Surdegsgrund samt baka med surdeg.

Manitoba Cream vetemjöl, Saltå Kvarns ekologiska Rågsikt och Saltåkvarns ekologiska Rågmjöl. Surdegsgrund förvaras i kylen och är grunden till alla bröd
Lättbakat surdegsbröd med rågmjöl

Lättbakat surdegsbröd med rågmjöl

Rör ihop surdegsgrund, vatten och mjöl i en rymlig bunke. Tillsätt vatten, rågsikt, rågmjöl, ev kummin och salt till blandningen från kvällen innan och rör om
Surdegsbröd gjort på grovt rågmjöl

Surdegsbröd gjort på grovt rågmjöl

Blanda ihop surdegsgrunden med mjöl och vatten i en rymlig bunke. ½ dl rågsurdegsgrund. 1 dl rågmjöl. 8 dl rågsikt eller grovt rågmjöl eller 50/50
En enklare surdegsgrund

En enklare surdegsgrund

rågmjöl. Jag har haft två surdegsgrunder igång under en period. rågmjöl. Det är på ett sånt ställe som surdegsgrunden älskar att växa till sig
Starta och mata din surdegsgrund

Starta och mata din surdegsgrund

Från början hade jag både vete och rågsursgrund, sedan kom jag på att det inte spelar så stor roll vilken surdegsgrund man använder, vare sig det är bröd bakat på rågmjöl eller vetemjöl
Levain vetesurdegsbröd "Knådfritt"

Levain vetesurdegsbröd "Knådfritt"

Både rågsurdegsgrunden och vetesuregsgrunden matar jag med mjöl och vatten ungefär varannan vecka, rågen med rågmjöl och veten med vetemjöl
Segt, håligt och väldigt gott

Segt, håligt och väldigt gott

Blanda surdegsgrund, vatten och mjöl i en rymlig bunke, täck med plast och ställ lite lagom varmt under natten
Johannes rågsurdegsbröd

Johannes rågsurdegsbröd

För att surdegsgrunden ska vara så potent som möjligt kan man peppa den genom att mata den en till två dagar innan man ska baka
Rågsurdegsbröd med tranbär

Rågsurdegsbröd med tranbär

För att surdegsgrunden ska vara så potent som möjligt kan man peppa den genom att mata den en till två dagar innan man ska baka
SURDEG

SURDEG

Mata, blanda & ställ på varmt ställe i några timmar eller över natten så surdegsgrunden bubblar upp fint
Världens bästa bröd

Världens bästa bröd

Surdegsgrund. Dag 11 dl rågmjöl1 dl vatten 40graderBlanda väl i en vid bunke och täck över med en handduk. Dag 4Tillsätt 1 kg grovt rågmjöl och 1 L vatten, 40grader. surdegsbröd 11 dl rågmjöl. 1 kg grovt rågmjöl

Surdegsguiden

Surdegsgrund. Mata sedan degen med lika delar vatten och rågmjöl (mätt i volym). Nu är din surdegsgrund färdig
Ljusa surdegsfrallor med rågsikt

Ljusa surdegsfrallor med rågsikt

100 g surdegsgrund – jag blandade vete-, grahams- och rågsurdegsgrund. 50 g fint rågmjöl. 100 g surdegsgrund – jag blandade vete-, grahams- och rågsurdegsgrund. 50 g fint rågmjöl
Surdegsbröd med dinkel i jäskorgar

Surdegsbröd med dinkel i jäskorgar

100 g surdegsgrund, blandat vete- och rågsurdegsgrund. 50 g fint rågmjöl. 100 g surdegsgrund, blandat vete- och rågsurdegsgrund. 50 g fint rågmjöl
Surdegar

Surdegar

Mixa 2 dl vatten, 1 msk honung och 2,5 dl rågmjöl så att degen blir slät. Tillsätt 1 dl vatten och 1 dl rågmjöl. Tillsätt ytterligare 1 dl vatten och 1 dl rågmjöl. När du använt surdegsgrunden till att göra din surdeg, kom ihåg att ta undan 1 dl av surdegen som du sparar och använder till nästa bak. Mata den en gång i veckan med 0,5 dl vatten (45 grader) och 1 msk rågmjöl. När du använt surdegsgrunden till att göra din surdeg, kom ihåg att ta undan 1 dl av surdegen som du sparar och använder till nästa bak. 1 dl rågmjöl. 1 msk rågmjöl
Frö och fruktbröd av surdeg

Frö och fruktbröd av surdeg

Har du ingen surdegsgrund, så tycker jag du ska starta en på direkten. 4 dl fint rågmjöl. Tillsätt rågmjölet och 1 liter av vetemjölet. 4 dl fint rågmjöl