Surdegsgrund rågsikt recept

Surdegsgrund samt baka med surdeg.

Surdegsgrund samt baka med surdeg.

Manitoba Cream vetemjöl, Saltå Kvarns ekologiska Rågsikt och Saltåkvarns ekologiska Rågmjöl. Surdegsgrund förvaras i kylen och är grunden till alla bröd
Ljusa surdegsfrallor med rågsikt

Ljusa surdegsfrallor med rågsikt

100 g surdegsgrund – jag blandade vete-, grahams- och rågsurdegsgrund. 200 g rågsikt. 100 g surdegsgrund – jag blandade vete-, grahams- och rågsurdegsgrund. 200 g rågsikt
Surdegsfrallor med lite rågsikt

Surdegsfrallor med lite rågsikt

Blanda surdegsgrund, vatten, mjöl och salt i en bunke. 1 dl surdegsgrund. 250 g rågsikt. 1 dl surdegsgrund. 250 g rågsikt
Lättbakat surdegsbröd med rågmjöl

Lättbakat surdegsbröd med rågmjöl

Rör ihop surdegsgrund, vatten och mjöl i en rymlig bunke. Tillsätt vatten, rågsikt, rågmjöl, ev kummin och salt till blandningen från kvällen innan och rör om
Johannes rågsurdegsbröd

Johannes rågsurdegsbröd

För att surdegsgrunden ska vara så potent som möjligt kan man peppa den genom att mata den en till två dagar innan man ska baka
Rågsurdegsbröd med tranbär

Rågsurdegsbröd med tranbär

För att surdegsgrunden ska vara så potent som möjligt kan man peppa den genom att mata den en till två dagar innan man ska baka
Surdegsbröd gjort på grovt rågmjöl

Surdegsbröd gjort på grovt rågmjöl

Blanda ihop surdegsgrunden med mjöl och vatten i en rymlig bunke. ½ dl rågsurdegsgrund. 8 dl rågsikt eller grovt rågmjöl eller 50/50

Surdegsguiden

Surdegsgrund. Nu är din surdegsgrund färdig. Surdegsgrunden. Surdegsgrunden. 6 dl rågsikt. 6 dl rågsikt. Det finns nog lika många sätt att baka med surdeg som det finns människor
Surdegsbröd med dinkel i jäskorgar

Surdegsbröd med dinkel i jäskorgar

100 g surdegsgrund, blandat vete- och rågsurdegsgrund. 100 g ekologisk rågsikt. 100 g surdegsgrund, blandat vete- och rågsurdegsgrund. 100 g ekologisk rågsikt
Bröd för den late bagaren

Bröd för den late bagaren

Surdegsgrunderna bubblade som bara den i mina glasburkar och jag trodde jag hade fått en flygande start
Surdegsbröd med tranbär

Surdegsbröd med tranbär

Blanda surdegsgrunden med vattnet. 1½ dl surdegsgrund. 500 g rågsikt. 1½ dl surdegsgrund. 500 g rågsikt. Härligt nybakat bröd med tranbär
Sourdough bread for beginners ~ Surdegsbröd för nybörjare

Sourdough bread for beginners ~ Surdegsbröd för nybörjare

Surdegsgrund. På det sättet har man surdegsgrund till bakning året runt. 1 dl rågsikt (dag 1). 1/2 dl rågsikt (dag 2 och 3). I en rymlig burk med locket på glänt blanda 1 dl rågsikt med 1 dl ljummet vatten. "Mata" surdegen med 1/2 dl rågsikt och 1/2 dl ljummet vatten under dag 2 och 3, helst vid samma tidpunkt. Fortsätt "mata" den en gång i veckan med 1/2 dl rågsikt och 1/2 dl ljummet vatten. 300 g surdegsgrund. 1 dl rågsikt (dag 1). 1/2 dl rågsikt (dag 2 och 3). 300 g surdegsgrund
Vörtbröd med surdeg

Vörtbröd med surdeg

1 dl surdegsgrund. 800 g rågsikt. 1 dl surdegsgrund. 800 g rågsikt. I år bakade jag vörtbröd med lite surdeg och reducerad svagdricka
Jag gör en till

Jag gör en till

Blanda ihop surdegsgrunden med mjöl och vatten i en rymlig bunke. Här är ett rågsurdegsbröd med rågsikt som jag bakar utan maskin och som jag tycker mycket om
JÄSKORGAR!

JÄSKORGAR!

100 g surdegsgrund (jag blandade råg- vete- och grahamssurdegsgrund). 80 g svensk rågsikt. 100 g surdegsgrund (jag blandade råg- vete- och grahamssurdegsgrund). 80 g svensk rågsikt
Valnötsbröd med Aprikos

Valnötsbröd med Aprikos

Hade satt en surdegsgrund på tillväxt  för 4 dagar sen men några ovälkommna gäster hade flyttat in under natten så det blev inget surdegsbröd som det var tänkt. 16-18 dl mjöl (hälften vetemjöl/rågsikt). 16-18 dl mjöl (hälften vetemjöl/rågsikt)