Surdegsgrund recept

Surdegsgrund på vete

Surdegsgrund på vete

Du kan ha en surdegsgrund levande i kylskåpet hur länge som helst och ta av den då du vill baka. Lycka till med din surdegsgrund
Glutenfri surdegsgrund

Glutenfri surdegsgrund

Surdegsgrunden gör man iordning några dagar i förväg innan man ska göra själva bakandet. Jag gjorde en ny surdegsgrund igår, lördag och ska nu röra varje dag t
Surdegsgrund samt baka med surdeg.

Surdegsgrund samt baka med surdeg.

Surdegsgrund förvaras i kylen och är grunden till alla bröd. SURDEGSGRUND. Med surdegsgrund, vatten och mjöl gör man en ”fördeg” som ska stå framme över natten
Glutenfri surdegsgrund

Glutenfri surdegsgrund

Bara att göra om och den här gången försökte jag tänka till lite själv och detta blev resultatet på en surdegsgrund som har fungerat för mig
Ny naturlig glutenfri surdegsgrund

Ny naturlig glutenfri surdegsgrund

En surdeg som har mycket liv i sig kan dock stå i två veckor utan att man behöver greja med den,För att det inte ska bli alltför mycket surdegsgrund så kan det vara lämpligt att hälla av bort en del innan du friskar upp den på nytt
En enklare surdegsgrund

En enklare surdegsgrund

Jag har haft två surdegsgrunder igång under en period. Det är på ett sånt ställe som surdegsgrunden älskar att växa till sig
Starta och mata din surdegsgrund

Starta och mata din surdegsgrund

Min surdegsgrund är en del av våran familj numera. Numera har jag bara en surdegsgrund. Från början hade jag både vete och rågsursgrund, sedan kom jag på att det inte spelar så stor roll vilken surdegsgrund man använder, vare sig det är bröd bakat på rågmjöl eller vetemjöl
Naturligt glutenfri surdegsgrund

Naturligt glutenfri surdegsgrund

En surdeg som har mycket liv i sig kan dock stå i två veckor utan att man behöver greja med den,För att det inte ska bli alltför mycket surdegsgrund så kan det vara lämpligt att hälla av bort en del innan du friskar upp den på nytt
Levain vetesurdegsbröd "Knådfritt"

Levain vetesurdegsbröd "Knådfritt"

Både rågsurdegsgrunden och vetesuregsgrunden matar jag med mjöl och vatten ungefär varannan vecka, rågen med rågmjöl och veten med vetemjöl
Lättbakat surdegsbröd med rågmjöl

Lättbakat surdegsbröd med rågmjöl

Rör ihop surdegsgrund, vatten och mjöl i en rymlig bunke. Som jag berättade så fick jag en rågsurdegsgrund häromdagen som är över 100 år gammal. 2 msk rågsurdegsgrund. 2 msk rågsurdegsgrund