I tyskland säger man Schweinhaxe och i Polen säger man Golonka om just fläsklägg, det tillagas på lite olika sätt men serveras oftast med stekt kål eller surkåloch är verkligen gott – även om det tar lite tid
fläskspadet till rotmos, surkål eller till sylta. Lägg ner fläskläggetoch låt koka upp. Häll på nytt vatten och tillsätt lagerblad, kryddpepparkorn, vitpepparkorn, timjan samt ingefära
När det börjar ta färg, lägg i surkåloch övriga ingredienser. Ett halvt kilo surkål. Klappa in läggen med salt och peppar och lägg den på ett galler i en rymlig långpanna (för att få knaprigt skinn runtom)
fläskspadet till rotmos, surkål eller till sylta. Lägg ner fläskläggetoch låt koka upp. Häll på nytt vatten och tillsätt lagerblad, kryddpepparkorn, vitpepparkorn, timjan samt ingefära
Ät med surkåloch senap, Provisorns sötma matchade läggets kryddighet perfekt. Lägg det rimmade fläsklägget i en stor kastrull med kryddorna och fyll på med vatten så att det precis täcker lägget
Lägg i surkålochfläsklägg. Mat som tillagas länge och omsorgsfullt blir nästan alltid bra. smaken hos Surkålsgryta med fläsklägg, äpple & vin påminner inte ett dugg om sin misshandlade tyska kusin
Första kvällen åt vi, som synes av bilden här ovan, långlagad lägg med surkåloch senap. Således saltades och pepprades läggen, och placerades i vår Crock Pot
Choucroute surkålbacon (gärna från Bondens i Hötorgshallen)lökäpplebuljongkumminlagerbladsalt och pepparett plockat fläskläggFräs bacon och vänd ner resten av ingredienserna