Använd kallrökt lax eller gravad om man hellre önskar det. Men eftersom det går alldeles utmärkt att baka själv så lägger jag in ett recept jag hittat skrivet av Dalmatian Mom som jag provat själv och resultatet blev toppen
Avokado, lax, gurka och omelett. Till sushin gjorde alla sin egen blandning av soyasås, wasabi och ingefära, det är bra om varje gäst har sin egen skål att blanda i efter smak
Vi fyllde våra rullar med lax, gurkstavar, avocadostavar och wasabi. Det har stått på agendan ett bra tag nu och eftersom vi gärna ville ta hjälp av ett proffs första gången det skulle ske, så var Freddy inräknad i planerna
Jag gjorde Maki med paprika, avokado, majonäs, Philadelphia, gurka och lax. Riv blomkålen på grövsta sidan av rivgärnet, koka upp i lättsaltat vatten tills blomkålen är mjuk men fortfarande "al dente"
Skär sedan avocadon i tjocka strimlor och placera den längst ner på laxen och riset. ) Om inte hela avocadon ryms skär bort den smala delen längst upp så blir det lika mycket avocado i alla sushibitar
Själv tog jag färsk laxavokado och gurka som jag skurit i stavar. I slutet av detta inlägg kan du vara med och tävla om en egen sushikväll med Blue Dragons sushi-kit