Lägga in svamp i ättikslag är en riktigt gammal mattradition. Svamp har i alla tider varit ett bra proteintillskott till maten när det varit ont om kött och fisk
köttfärslimpa med bacon och svamp. Dit in satte jag svamp-lök-bacon-persilja blandningen, och stängde sedan igen fickan så ingenting av fyllningen syntes
När jag lagar stek får jag ofta rester över och förra veckan prövade jag att göra en paj på resterna, trattkantareller och västerbottenost vilket blev jättegott
Fräs den hackade svampen i matfett tills det "knäpper" i den. gärna blandsvamp. 1 l färsk svamp. Skala och skiva palsternackorna och förväll dem nästan mjuka i lättsaltat vatten
Har du tillgång till färska kantareller eller annan färsk svamp föreslår jag att du tar det i stället, men i brist på det använde jag mig av torkad svamp
Att plocka gratis svamp i skogen och lägga in i ättikslag är en riktigt gammal mattradition. Svamp har i alla tider varit ett bra proteintillskott till maten när det varit ont om kött och fisk
Tillsätt svampen stek den tills vätskan kokat bort. Tillsätt vinet och låt koka in i svampen. svamp, t ex svart trumpetsvamp, trattkantareller eller karljohansvamp eller ca 300 g förvälld svamp