Hacka löken och skiva svampen. Denna är bara mums mums, enligt mig och F =) Hittade receptet på nätet men sen ändrade jag lite runt lite bland ingredienserna och fick min egna variant
Degen var lätthanterlig, och pajskalet blev sådär fint och knaprigt som det ska vara. "nu kan du väl sluta exprimentera med pajdegar och hålla dig till det här"
Den här kycklingpajen är enkel men känns lite fredagslyxig, särskilt om du varit så duktig att du plockat svampoch kan använda lite kantareller istället för bara champinjoner… Själv har jag inte tålamod nog för att plocka svamp i skogen utan plockar dem i grönsaksdisken eller i konservhyllan
Skär osten i mindre bitar och lägg den jämnt över, ha sedan på svampen. Skär kycklingen i mindre bitar och stek dem till fin färg och krydda dem med chicken & steakkryddan
Skiva purjolöken, kärna ur paprikan och skär den i bitar, och ansa och skiva svampen. Lägg mjöl, havrekli, kesella och smör i skålen till matberedaren med kniven monterad, och blanda snabbt ihop till en deg
Skiva och stek svampen i en stekpanna med smör. Hacka ihop mjöl och smör till en smulig massa. Krydda med salt och peppar och lägg svampen över kycklingen
Lägg i svampenoch pressa ner vitlöksklyftorna. Ny vecka och nya tag. Denna paj ni får recept på idag hade bror och svägerska med sig i lördags, den går alltid hem
Pajen är ytterligare ett resultat av den kyl-, frys- och skafferitömning som pågår just nu i det Mårtenssonska köket och kan förändras allt efter vad som finns hemma hos er, kanske kronärtskocksbottnar, soltorkade tomater, svamp, mozzarellaost