Men sopparna skivade jag tunnt och torkar nu i ugnen. Att torka livsmedel tycker jag är ett enkelt sätt att konservera och förvara exempelvis svamp, frukt och bär
Torka ur stekpannan. Häll den nykokta pastan i en stor smord ugnssäker form. Skär svampen i skivor. Tillsätt lök, svamp och hackad persilja (spar lite till garnering) och fräs under omrörning tills löken börjar mjukna
Helstekt kyckling på en bädd av aubergin och svamp. Torkad dragon. Visst är det skönt när maten sköter sig självt i ugnen och man själv kan ägna sig åt andra sysslor
Torka av fisken med hushållspapper och lägg i en smord ugnsform. Ansa och hacka svampen. Fräs svamp och lök, tills vätskan kokat, in i en stekpanna med smör
Torka av baconet och klipp/skär i småbitar. Det blev MYCKET gryta/sås så det som blev över lade jag i en gratängform och toppade med gott mos och riven ost innan det fick en omgång i ugnen