Svamp recept

Svamp risotto

Svamp risotto

Svamp och kyckling risotton. Stek svampen. Blanda ner kyckling- och svampröran i risotton. En hel del svamp,jag hade egenplockad som motsvarade typ 2 burkar kantareller
Torkad svamp

Torkad svamp

Mycket svamp från min sida den senaste tiden. När jag kom hem till pappa ikväll så gick jag nästan direkt ut i skogen för att leta upp lite svamp
Karl-Johan svamp pasta

Karl-Johan svamp pasta

Just nu är skogen helt belamrad av Karl-Johansvamp och andra goda soppar, vad är då godare än en pasta med mängder av grädde, parmesanost och vitlök för att göra av med lite av den, ett glas rött vid sidan skadar inte heller
Svamp och Vitkålsfylld Pirog

Svamp och Vitkålsfylld Pirog

Veckans så otroligt goda pirog med svamp, vitkål och kokta ägg var det så länge sedan vi åt hos oss. Vi bestämde oss för att ta Karl-Johan svamp från skafferiet och la den i blöt
Svamp risotto

Svamp risotto

Skiva svampen. Rör ner svampen i riset. 10 dl svampbuljong (vatten och svamp buljongtärning). 10 dl svampbuljong (vatten och svamp buljongtärning)
Stekt svamp med brödsmulor, vårlök och rosmarin

Stekt svamp med brödsmulor, vårlök och rosmarin

I ett avsnitt gjorde han en enkel svamprätt med krispiga brödsmulor, rosmarin och vårlök. Stekt svamp med brödsmulor, vårlök och rosmarin – en receptskiss
Smarrig svamp och skinkpaj

Smarrig svamp och skinkpaj

Stek svamparna i smör (ta tillräckligt med smör så blir smaken bäst) tills vattnet kommer ur svamparna
Stuvad svamp

Stuvad svamp

Färsk svamp. Borsta svampen, skölj den om det behövs och skär den i bitar. Djupfryst svamp. Lägg svampen otinad i en kastrull och låt den tina på svag värme
Vitlöksgravad svamp "Cattelein"

Vitlöksgravad svamp "Cattelein"

Saltad fårticka och blek taggsvamp ger ett härligt tuggmotstånd.  I december testade jag att använda saltad svamp istället för strömming
Inlagd svamp

Inlagd svamp

Lägga in svamp i ättikslag är en riktigt gammal mattradition. Svamp har i alla tider varit ett bra proteintillskott till maten när det varit ont om kött och fisk
Svamp och ädelost lasagne

Svamp och ädelost lasagne

svamp och ädelostlasagnen häromsisten. Vilken sorts svamp man har spelar mindre betydelse. av svampen så det blir lite billigare
Inlagd svamp

Inlagd svamp

1 kg blandad svamp. 1 kg blandad svamp. 0,75 dl havssalt eller flingsalt
Confiterad svamp och tomat

Confiterad svamp och tomat

Dela svampen i grova bitar och vänd dem i en aning salt. Klappa svampen torr med en handduk och varva dem på samma sätt som tomaterna och häll på fett
Svamp och lök piroger

Svamp och lök piroger

Hacka svampen, löken och vitlöken. 150 g färsk svamp. Sätt ugnen på 175 grader. Rulla ut smördegen på en lätt mjölad arbetsbänk och kavla ut till 2-3 mm
Torka svamp

Torka svamp

Svampen måste vara helt torr innan man lägger i glasburk med lock. När man ska använda svampen kan man göra på tre sätt