Hej alla glada. Vi har haft en jättemysig after work idag och nu ligger jag i soffan och jäser. Om ni planerar eran helgmat så kan jag tipsa om denna risotto
Just nu är skogen helt belamrad av Karl-Johansvamp och andra goda soppar, vad är då godare än en pasta med mängder av grädde, parmesanost och vitlök för att göra av med lite av den, ett glas rött vid sidan skadar inte heller
Veckans så otroligt goda pirog med svamp, vitkål och kokta ägg var det så länge sedan vi åt hos oss. Det rör sig säkert om tjugo år om jag nu inte minns helt tokigt
Stek svamparna hela i en blandning av smör och olja tills de har fått fin yta på båda sidor. Salta och peppra svamparna lite snabbt och lägg upp på en tallrik och toppa med brödsmuleblandningen
Färsk svamp. Borsta svampen, skölj den om det behövs och skär den i bitar. Djupfryst svamp. Lägg svampen otinad i en kastrull och låt den tina på svag värme
Att ta vara på skogens läckerheter. Lägga in svamp i ättikslag är en riktigt gammal mattradition. Svamp har i alla tider varit ett bra proteintillskott till maten när det varit ont om kött och fisk
TipsDina konfiterade svampar och tomater kommer hålla sig väldigt länge, förvara dem mörkt och svalt och använd alltid rena verktyg när du tar upp ur burken