Svampstuvning recept

Godaste svampstuvningen till varma mackor

Godaste svampstuvningen till varma mackor

Här hemma är svampstuvning nummer ett, så galet gott och ni ska få mitt allra godaste recept. Jag använder även spadet i min svampstuvning, det ger god smak och lite sälta
Svampstuvning

Svampstuvning

ca 400 g svamp färsk eller på burk t. ex. kantareller, champinjoner 2-3 msk smör 2,5 msk vetemjöl 1,5 dl vispgrädde 1,5 dl mjölk eller  1,5 dl vispgrädde 0,5 tsk salt 1 tsk soja 0,5 krm finmalen vitpeppar ev
Svampstuvning med viltfond, tryffelolja och rostad lök

Svampstuvning med viltfond, tryffelolja och rostad lök

200 g svamp1 dl rostad lök1 msk viltfond1 dl grädde1 dl mjölk4 msk mjölen skvätt tryffeloljanågra droppar soja för färgens skullsmör att steka ien nypa sockerHacka/skiva svampen, stek ur vattnet och tillsätt en rejäl klick smör
Svampstuvning

Svampstuvning

400 gram färsk svamp som champinjoner, kantarell eller valfri matsvamp. 0,5 dl schalottenlök, finhackad (valfritt)
Polsk svampstuvning med halloumi och rösti

Polsk svampstuvning med halloumi och rösti

Råstekta potatisrösti och någon sorts polsk stekost (som jag bytt ut mot halloumi – funkar perfekt) och sedan en mustig och senapskryddad svampstuvning, lite lik den i en rysk biff stroganoff
Svampstuvning

Svampstuvning

Vi slängde iaf ihop en snabb ugnsomelett som vi serverade med en fantastisk svampstuvning. Igår blev det ett spontant åk till Nyköping för att spendera hela helgen hos min farmor
Svampstuvning

Svampstuvning

Lägg upp skivad viltstek med svampstuvning och potatissufflé på 4 tallrikar. Skär svampen i mindre bitar och stek hastigt i olivolja
Svampstuvning

Svampstuvning

3 portioner7 PP / portion1 dl gula kantareller200 gram färska champinjoner4 msk flytande margarin3 msk vetemjöl (kan räcka med 2)4 dl milda 4%Stek svampen i margarinetOch blanda mjöl med grädden
Svampstuvning med ädelost

Svampstuvning med ädelost

Ansa svampen och skär i kvartar. Gör ett snitt längs med purjolöken och skölj den noga i kallt vatten. Strimla den fint
Ugnsomelett med svampstuvning

Ugnsomelett med svampstuvning

Häll svampstuvningen över omeletten och strö på persilja. 5 tsk salt Svampstuvning. 1Svampstuvning. 1. 5 msk vetemjöl
Kassler och broccoligratäng med svampstuvning

Kassler och broccoligratäng med svampstuvning

Smörj en ugnsfast form och lägg tunna kasslerskivor i botten. Lägg sedan på broccolin. Stuvningen. Lägg svampen (utan spad) i en kastrull och låt det mesta av vätskan koka in