Ger ca 3 liter 5 l svarta vinbär (färska eller frysta, tinade) 2 1/2 l vatten 5 dl strösocker /liter avrunnen saft 2 krm natriumbensoat per liter saft Lägg till i inköpslistan
Min är gjord på mammas magiskt goda svartvinbärssaft. 2,5 dl outspädd svartvinbärssaft (går lika bra med hallon-, jordgubb- eller blandsaft). 2,5 dl outspädd svartvinbärssaft (går lika bra med hallon-, jordgubb- eller blandsaft)
1 dl svartvinbärssaft. Spola av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp porter, saft, portvin, soja, timjan, enbär, buljongtärningar, skalad och klyftad lök och skalade vitlöksklyftor, i en stor gryta
Släng som sagt INTE morötterna efter kokningen utan servera dem till köttet. Släng som sagt INTE morötterna efter kokningen utan servera dem till köttet
Men vill man kan man i stället ta öl eller svartvinbärssaft som och gör det gott och mustigt. Glögg gav en riktigt god mustig smak på grytan utan att ta över
1 dl outspädd svartvinbärssaft. 1 flaska porter 50 cl 1 dl outspädd svartvinbärssaft. Det tar lite tid att koka oxrullader, men det blir så gott och de sköter sig i princip själv på spisen
Släng som sagt INTE morötterna efter kokningen utan servera dem till köttet. )1/2 dl svartvinbärssaft + 1/2 dl vatten 1 msk svartvinbärsgelé3/4 dl äkta kinesisk soja6 hela vitpepparkorn2 tsk torkad oregano 1 knippe färsk oregano2 skivade gula lökar2 morötter i grova slantar2 hela vitlöksklyftor2 köttbuljongtärningarSåsen görs av. 1/2 dl svartvinbärssaft