2 ½ l svarta vinbär. Rensa och skölj bären. Mal eller stöt dem med en potatisstöt. Lägg i ett lämpligt kärl och och slå på vattnet som blandats med citronsyran och rör om
Jag har själv bara en liten svartvinbärsbuske men min kompis Malin har 4 stora buskar och eftersom dom har varit borta större delen av semestern och inte kunde ta tillvara sina bär så fick jag gå dit och plocka hur mycket jag ville. Ingredienser till 1 liter saft2 liter svarta vinbär6 dl vatten6 dl sockerSkölj av bären, man behöver inte ta bort kvistarna. 2 liter svarta vinbär
En god len saft som inte alls är sur trots gjord av svartvinbär. 1 liter 2 l svarta vinbär6 dl vatten6 dl strösocker, (per liter avrunnen saft)Koka upp vatten i en stor gryta. 2 l svarta vinbär
Ger ca 3 liter 5 l svarta vinbär (färska eller frysta, tinade) 2 1/2 l vatten 5 dl strösocker /liter avrunnen saft 2 krm natriumbensoat per liter saft Lägg till i inköpslistan
Min mamma gör den allra godaste svartvinbärssaften, på bär, socker och kärlek. Mammas hemmagjorda svartvinbärssaft fick bli till denna läskande glasspinne med björnbär och svarta vinbär
Koka under tiden ihop svartvinbärssaft, svartvinbärsgelé, ingefära, chili, vitlök och kikkomansoja till en sirapslik glaze Skär de kalla spjällen i fina bitar och stek dem gyllene