Kanske borde man ätit något riktigt svenskt som sill och nypotatis, dagen till ära, men eftersom Sverige inte levererar vädermässigt drömde vi oss bort till sydligare breddgrader istället
Moussaka funkar, snabblagad och kräver inte lång tid i köket. ca 250 g köttfärs (nöt, och svensk såklart. (Ovanstående är min variant på "Airams moussaka" ur Doktor Dahlqvists och Airams kokbok) ca 250 g köttfärs
I en svenskmoussaka använder man potatis istället för aubergin som används i grekisk moussaka, men naturligtvis kan potatisen bytas ut mot aubergin även i det här receptet
En svensk dito med någon av säsongens rotfrukter är icke heller att förakta, köttfärsgratänger är jättegott och så praktiska att de fungerar vilken dag i veckan som helst
Svensk variant av Moussaka Jag fortsätter på gårdagens tema, med ett till viltrecept. På de grönsakerna gick det riktigt bra att få till en glutenfri, moussakaliknande skapelse