Svenska förrätter recept

Svenska flaggans dag

Svenska flaggans dag

Så trist för alla nationaldagsfirare att det regnat i princip hela dagen. Grabbarna kämpade runt på golfbanan medan vi tjejer höll oss inne
Smakfulla svenska guldkorn

Smakfulla svenska guldkorn

Numera kan den stoltsera med samma status som parmesanost och champagne, när den som första svenska livsmedel fått skyddad ursprungsbeteckning
Anklevermousse på sked med svenska smaker

Anklevermousse på sked med svenska smaker

Koka upp ättika, socker och vatten till en lag. Rör tills sockret lösts upp helt. Skär lök och beta tunt, lägg på ett fat och slå över den varma lagen
Salmalax med svenska smaker

Salmalax med svenska smaker

SALMALAX MED SVENSKA SMAKER -en receptskiss. Fisk & Skaldjur äpplen, öltips, buffémat, förrätt, guldkant, mat till många, nyår, Nynäshamns Ångbryggeri, rädisor, rödbetor, recept, salmalax, smetana, svenska smaker svart kaviar

Anklevermousse på sked med svenska smaker

Koka upp ättika, socker och vatten till en lag. Rör tills sockret lösts upp helt. Skär lök och beta tunt, lägg på ett fat och slå över den varma lagen

Guld för Svenska Juniorkocklandslaget!

Ni har väl inte missat vem det är jag ringer när jag behöver riktigt goda råd i köket. Ingen är säkrare på sin sak än Ludwig Tjörnemo och i onsdags tog han OS-guld med juniorkocklandslaget
Svensk tapas, citronchiliräkor på rostat bröd

Svensk tapas, citronchiliräkor på rostat bröd

Ikväll blev det bland annat dessa små svenska tapas och de var så goda. Fredag, oh happy day. Förutom att jag är trött som få just nu så har dagen varit toppen
toast skagen

toast skagen

Toast skagen är ursprungligen Tore Wretmans ”uppfinning” och är idag en väldigt vanlig förrätt i det svenska köket
Toast Skagen

Toast Skagen

Hacka räkorna grovt. Blanda räkor, crème fraîche och majonnäs. Skär bort kanterna och stek brödskivorna i smör i en stekpanna
Toast Skagen

Toast Skagen

Vilken är den mest klassiska och uppskattade svenska förrätten. Svaret bara måste bli en Toast Skagen. Fantastiskt gott och står sig genom alla tider och alla trender