Karin / bevemyrs bloggI morgon är det Sveriges nationaldag, Hip hip hurra. )Visst ska det firas och varför inte med en skönt hemgjord variant av Napolionbakelse
Jag funderar på att göra en variant av den här nationaldagsbakelsen. Sveriges nationaldag. Det här är en officiell nationaldagsbakelse har jag för mig, men det finns säkert fler varianter
Hemma brukar vi fira nationaldagen med något gott fika på eftermiddagen eller en smarrig efterätt på kvällen men när nationaldagen bjuder på ett sånt fantastiskt soligt sommarväder – iaf i Uppsala – så kanske man inte är så sugen på att stå i köket hela dagen och då passar dessa ljuvliga rulltårtsbakelser perfekt
Det är tråkigt att Sverige inte är med, men det är kul att följa sporten på tv ändå. Den här bakelsen är väldigt söt, därför passar det bra att servera grädde och té till
Vi har inte hissat någon flagga, inte sjungit nationalsången och inte ätit blågula bakelser idag. Men vi har bryggseglat och druckit eftermiddagskaffe i båten
Ställ moussen kallt så att den stelnar lite innan det är dags att spritsa ner den i bakelserna. Spritsa ut ganachen och lyft samtidigt spritsen uppåt, då fylls bakelsen med ganache från botten hela vägen upp
Till dessert föreslås säsongens bakelse och dessert från Gateau i Hötorgshallen. Här kommer en enkel nationaldagsmeny för dig som inte hunnit beställa catering eller lägga några storslagna planer för morgondagens middag
I höstas var Hela Sverige bakar mitt och F. Just nu är det Sveriges mästerkock som gäller i stället. Det var ju Linus Larsson som vann Hela Sverige bakar i höstas och i julas kom tomten med Linus bakbok i julklapp till mig och F
Hemma i Sverige /. Lussekatter. När jag ändå hade en dag ledigt passade jag på att baka. Först skulle det varit till morfar men eftersom min man typ hinner äta upp alla innan de kommit till morfar så fick jag göra dubbel sats haha
När Sveriges Mästerkock gick på tv satt jag och Ella fastklistrade framför tv-apparaten, i alla fall fram till veckan då falkenbergstjejen Lovisa Berg åkte ut
e juni och Sveriges nationaldag. Såna här goda och fina bakelser svänger man ihop snabbt som ögat. Några fina strösselpärlor fick också dekorera mina bakelser, men det är inget för känsliga tänder, de är stenhårda