Sveriges huvudrätt recept

Turkisk bröllop i Sverige

Turkisk bröllop i Sverige

Sedan kom sallad och huvudrätt bestående av kyckling och stekt potatis med sås. Vi inträdde bröllopet vid sju tiden
Mapo tofu – no meat treat

Mapo tofu – no meat treat

Receptet nedan räcker till 3-4 personer och serveras antingen som huvudrätt eller som tillbehör. ”Mapo tofu” en härligt kryddig och sichuanpepprig kinesisk tofurätt som tar 15 minuter att göra och som smakar bättre än allt hos din lokala svennekineskrog (med undantag från Lao Wai och Kokyo i Stockholm som jag rankar högt)
Tomyum Kung (Räksoppa)

Tomyum Kung (Räksoppa)

Rensa räkor, ta bort skal och skär i ryggen och ta bort den svarta strängen. Skala schalottenlökarna och krossa dem lätt, skär citrongräset i ca
Pulled lamb i pitabröd

Pulled lamb i pitabröd

I dag är det sveriges nationaldag och till festmåltiden tycker jag att Pulled lamb ska stå som huvudrätt
Karr'e i Lergryta

Karr'e i Lergryta

Passar både som frukost, brunch, lunch, förrätt eller varför inte huvudrätt med rätt tillbehör. Jag kom på den brillianta ide'n att damma av våran gamla lergryta idag när det stod fläskkarre på menyn
Ugnsbräserat lammbog med sötpotatis och bakade tomater.

Ugnsbräserat lammbog med sötpotatis och bakade tomater.

Tävlingen går alltså ut på att laga en huvudrätt som passar till antingen ett vitt eller ett rött vin från Cono Sur, alla rätterna kommer sedan att presenteras på deras hemsida och sedan är det upp till er att rösta på den rätt ni tycker verkar godast och bäst
Ugnsbakad vitkål med Ultuna Pepparrot

Ugnsbakad vitkål med Ultuna Pepparrot

Det här receptet tog jag fram i somras i samarbete med Ultuna Mejeri – Sveriges första (. En perfekt förrätt eller lättare huvudrätt till nyårssupén
Halloween

Halloween

Huvudrätten blev kräkande pumpahuvuden med trollsnor. Halloween är en fortfarande ny företeelse i Sverige

Örtbakad Lammfilé med rödvinssås, gratinerat potatismos med västerbottensost & Sparrisknyten

Men först ska receptet väljas ut och som svensk finalist tävla inför en jury i en deltävling i Paris… Jag valde att komponera min huvudrätt till Organic Cabernet sauvignon carmenere, ett ekologiskt vin som passar till lamm och nöt, eftersom vinet är ekologiskt har jag valt att köra i samma spår med lokalproducerat ekologiskt lammkött, ägg från hönorna på min brors gård och resten inköpt på saluhall, allt självfallet ekologiskt, rödvinssåsen gjordes även den på samma vin så smakerna gifter sig perfekt
Limemoussetarte med karamelliserade äppelskivor

Limemoussetarte med karamelliserade äppelskivor

Förrätten blir en laxtartar, mycket snarlik den vi gjorde i Sveriges Mästerkock. Huvudrätten blir en Po au feu på kyckling (se recept här) och till efterrätt denna lilla syrliga skapelse
Gratinerad slätvar med duchessepotatis

Gratinerad slätvar med duchessepotatis

Recepten kommer från Sveriges Mästerkock och jag kan verkligen rekommendera det, en aningen krångligt att tillaga kanske men det väger upp smaken
Fredagstips: kött, sparris, svamp och tryffelsmör

Fredagstips: kött, sparris, svamp och tryffelsmör

huvudrätt,. 18 Sep. 18. 00. Twitter. Facebook. Fredagstips. kött, sparris, svamp och tryffelsmör. 0kommentarer. Väl hemma igen var jag tvungen att inviga den vita tryffelpurén från Milano
Skånsk Gåsamiddag

Skånsk Gåsamiddag

Huvudrätt - Helstekt gås. Skånsk Gåsamiddag. Godmorgon Mårtensafton. Idag är det Mårtensafton mina vänner, och då ska man enligt skånsk tradition servera gåsamiddag så klart