Receptet nedan räcker till 3-4 personer och serveras antingen som huvudrätt eller som tillbehör. ”Mapo tofu” en härligt kryddig och sichuanpepprig kinesisk tofurätt som tar 15 minuter att göra och som smakar bättre än allt hos din lokala svennekineskrog (med undantag från Lao Wai och Kokyo i Stockholm som jag rankar högt)
Passar både som frukost, brunch, lunch, förrätt eller varför inte huvudrätt med rätt tillbehör. Jag kom på den brillianta ide'n att damma av våran gamla lergryta idag när det stod fläskkarre på menyn
Tävlingen går alltså ut på att laga en huvudrätt som passar till antingen ett vitt eller ett rött vin från Cono Sur, alla rätterna kommer sedan att presenteras på deras hemsida och sedan är det upp till er att rösta på den rätt ni tycker verkar godast och bäst
Men först ska receptet väljas ut och som svensk finalist tävla inför en jury i en deltävling i Paris… Jag valde att komponera min huvudrätt till Organic Cabernet sauvignon carmenere, ett ekologiskt vin som passar till lamm och nöt, eftersom vinet är ekologiskt har jag valt att köra i samma spår med lokalproducerat ekologiskt lammkött, ägg från hönorna på min brors gård och resten inköpt på saluhall, allt självfallet ekologiskt, rödvinssåsen gjordes även den på samma vin så smakerna gifter sig perfekt
Förrätten blir en laxtartar, mycket snarlik den vi gjorde i Sveriges Mästerkock. Huvudrätten blir en Po au feu på kyckling (se recept här) och till efterrätt denna lilla syrliga skapelse
huvudrätt,. 18 Sep. 18. 00. Twitter. Facebook. Fredagstips. kött, sparris, svamp och tryffelsmör. 0kommentarer. Väl hemma igen var jag tvungen att inviga den vita tryffelpurén från Milano
Huvudrätt - Helstekt gås. Skånsk Gåsamiddag. Godmorgon Mårtensafton. Idag är det Mårtensafton mina vänner, och då ska man enligt skånsk tradition servera gåsamiddag så klart